Nucile iti intaresc oasele

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru nuci

In 100 g de nuci se gasesc 441 mg de potasiu, 158 mg magneziu si 346 mg de fosfor, minerale esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos. Asociatia Americana a Inimii recomanda 3-4 portii de nuci, saptamanal. O portie inseamna un pumn (circa 45 g).

Previn osteoporoza

Aceste fructe oleaginoase care cresc speranta de viata, te ajuta sa ai un somn linistit, fiind de ajutor in tratarea insomniei.
Cu un continut de 98 mg calciu la 100 g, nucile sunt ideale pentru prevenirea osteoporozei.
si continutul important de vitamina K ajuta la intarirea oaselor, persoanele care le consuma regulat avand un risc mai scazut de fracturi.
De asemenea, contin si vitamina B6, care ajuta la formarea globulelor rosii si la metabolizarea carbohidratilor si a proteinelor.

Scad riscul de cancer

Nucile contin antioxidanti, ceea ce inseamna ca ofera protectie impotriva cancerului. Au si acizi grasi Omega-3, reducand  inflamatiile din organism.
in plus, te apara contra radicalilor liberi, vinovati de aparitia imbatranirii prematre.

Regleaza nivelul de colesterol

Consumul moderat de nuci asigura un aport important de grasimi sanatoase, mononesaturate, care  ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau“ din sange.
si arginina, un alt compus care se gaseste in nuci, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la prevenirea maladiilor cardiace.
Poti consuma miezul de la 7-8 nuci pe zi, care are un continut de aproximativ 180 de calorii. Astfel, nici nu iti vei pune in pericol silueta.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nucile iti intaresc oasele