Nu folositi iaurt, suc de rosii, ulei sau unt in tratarea arsurilor. Iata ce recomanda medicii

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru arsuri solare

Cele mai periculoase sunt arsurile solare din copilarie pentru ca, în timp, transforma pielea în candidat aproape sigur la cancer. Dar si adultii trebuie sa le evite, chiar daca medicina clasica si cea naturista ofera solutii de moment.
Acestea trebuie folosite cu discernamant, avertizeaza medicii.

"Nu toate leacurile babesti sunt bune pe arsura. Dintre cele utile amintesc compresele reci cu ceai de musetel sau lapte racit, zonei cu solutie de bicarbonat de sodiu folosit în bucatarie sau cu solutie diluata de otet alb. Mai simplu ar fi sa se faca dusuri reci si sa se aplice alcool medicinal. Recomand si administrarea de ibuprofen tablete pe cale orala, aplicarea unui lapte de corp sau gel antiarsura solara usor, gel de arnica, o crema cu musetel" spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Specialistul interzice remedii precum iaurtul, sucul de rosii, uleiurile sau untul topit care pot agrava arsurile. În plus, dr. Leventer recomanda o vizita la medicul dermatolog, cat mai curand posibil, dupa expunerea nesabuita la soare. "Pe fata unei persoane care a stat la soare sau solar poti descoperi zone aspre usor rosiatice care sunt keratozele solare, leziuni de altfel precanceroase, decolteul înrosit ca si pielea de la gat arata o modificare cronica de fotoîmbatranire, aspectul fiind înopozitie cu pielea de sub barbie protejata natural si care pare sa aiba o varsta mai tanara", concluzioneaza medicul MihaelaLeve nter.

Cele mai afectate zone în cazul arsurilor sunt capul, decolteul, bratele si picioarele, în lipsa aplicarii regulate a cremelor cu factor de protectie.

sursa: doctorulzilei.ro 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nu folositi iaurt  suc de rosii  ulei sau unt in tratarea arsurilor. iata ce recomanda medicii