Mituri care ne complica viata

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Mituri care ne complica viata

Sa traiesti sanatos este o arta. Dar pentru aceasta trebuie sa ai grija ce mananci, cata apa bei, cata miscare faci, sa calculezi calorii si doza de antioxidanti, vitamine si minerale. Toate acestea si inca alte conditii ale "vietii sanatoase" ajung sa fie o sursa suplimentara de stres.
Health&wellness vine si calmeaza lucrurile. Unele dintre regulile vietii sanatoase sunt doar mituri, care nu fac decat sa ne complice inutil viata.
1. O ora de miscare - sau macar cinci ore pe saptamana ar fi necesare pentru a te mentine in forma. In realitate, o persoana are nevoie doar de 30 de minute de miscare pe zi. Nu sunt necesare exercitii intense, mai mult de patru ori pe saptamana.
2. Opt pahare cu apa pe zi - nu exista niciun dubiu in ceea ce priveste necesitatea de a bea apa, ca mijloc pentru intensificarea metabolismului, dar este o mare distanta de la aceast fapt la obligatia de a bea fix opt pahare cu apa pe zi. In contul celor opt pahare intra si supa.
3. Cinci legume si fructe pe zi - consumul de fructe si legume este o conditie a vietii sanatoase. Se poate discuta insa despre cantitatea de fructe si legume pe care trebuie, cu adevarat, sa o mancam, intr-o zi.
Cert este ca regula celor cinci portii de legume si fructe este o exagerare. United States Department of Agriculture a fost primul care a reactionat, dovada ca a schimbat "portia" cu "cana". Asta pentru ca trebuie luate in calcul si legumele din supe si mancaruri, nu doar cele crude.
4. Opt ore de somn - in fapt nu exista un numar de ore de somn, universa valabil. Unii oameni sunt perfect odihniti daca dorm sase-sapte ore, atii dorm mai mult sau mai putin, in functie de activitatile din ziua precedenta.
5. Kilogramele in plus - un risc pentru sanatate. Acest lucru este o certitudine. Kilogramele in plus duc la aparitia bolilor cadriovasculare, a diabetului si infertilitatii.
Dar se pune intrebarea de la cate kilograme in plus se poate vorbi cu adevarat de risc. Studiile au dovedit ca intervalul de toleranta este de cinci kilograme peste limita din tabele.
Kilogramele suplimentare sunt periculoase daca sunt depozitate in jurul taliei. Aceste "bagaje" sunt cele care fac cel mai mult rau starii tale de sanatate.

Sursa:   www.ziare.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mituri care ne complica viata