Metode simple de regenerare a ficatului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru regenerare ficat

Zilnic, ficatul tau este nevoit sa faca fata poluarii si aditivilor din diverse alimente care-i ingreuneaza capacitatea de reactie si-l predispun la boli. Pentru a-i sustine activitatea zilnica si pentru a-l regenera, e nevoie de remedii naturiste care-l protejeaza.

Infuziile cu efect regenerant

Armurariul, radacina de papadie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul stimuleaza secretia de bila si usureaza procesul digestiv. Armurariul actioneza ca antioxidant, detoxifica ficatul, regenereaza celulele hepatice.

Papadia e buna in hepatita si previne formarea calculilor biliari.

Sunt recomandate curele de 2-3 luni, in care se beau 2-3 ceaiuri pe zi, intre mese.

O infuzie o poti prepara usor astfel: pui o lingura de planta la o cana cu apa clocotita, iar dupa 15 minute strecori ceaiul si-l bei caldut.

Usturoiul, pentru o mai buna functionare

Datorita continutului ridicat de sulf, ceapa si usturoiul cresc activitatea enzimatica, prin urmare curata ficatul. in lipsa sulfului, ficatul va face fata mai greu toxinelor pe care trebuie sa le elimine din organism.

Alte surse naturale de sulf sunt ouale, carnea de peste, varza, fasolea boabe, alimentele proteice in general.

Lecitina scade colesterolul

Acizii grasi esentiali pe care-i confera fac din lecitina un aliat in metabolizarea grasimilor.

Laptele de soia si ouale contin lecitina care are puterea de a reduce colesterolul „rau“ si de a preveni aparitia depozitelor de grasime in jurul ficatului.

O alternativa este lecitina sub forma de capsule.

Inul ajuta la eliminarea toxinelor

Pentru a stimula ficatul sa functioneze mai bine, mai ales in ceea ce priveste functiile de inactivare si de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul si testosteronul, ajuta sa iei in fiecare zi 2 lingurite de seminte de in macinate.

Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la aparitia sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, tumorilor de san.

Legumele verzi detoxifica ficatul

Verdeturile si legumele de culoare verde influenteaza pozitiv functionarea ficatului. Clorofila, cea care le da si culoarea verde, are efectul de a curata ficatul.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: metode simple de regenerare a ficatului