Mere rase cu miere, un amestec miraculos pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mere cu miere

Merele „taranesti”, mai micute si mai modeste la infatisare, sunt cele mai valoroase din punct de vedere terapeutic. Alegeti merele bine coapte, cu o coaja intens colorata, care indica o concentratie ridicata de substante cu efect anticancerigen si antioxidant. 

Se consuma minimum 400 gr. de mere rase, cu tot cu coaja, amestecate cu putina miere lichida – este recomandata in mod special mierea de mana – cu 30 de minute inaintea micului dejun si a cinei. Tratamentul dureaza cel putin 10 zile si poate fi reluat dupa o pauza de 4 zile, la nevoie. Mierea de mana, obtinuta de pe frunzele de fag, de frasin si de stejar, are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv si  favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. Cura cu mere rase si miere are efecte terapeutice deosebite: 

Constipatie 

Cura cu mere rase si miere este unul din cele mai simple si mai eficiente mijloace pentru a scapa de constipatie. Merele proaspete, mancate cu coaja cu tot, stimuleaza digestia si au un efect usor laxativ. Acizii organici, enzimele si zaharurile complexe din aceste fructe contribuie la normalizarea florei intestinale, in timp ce fibrele alimentare actioneaza ca un piston, impingand materiile reziduale din intestin. 

Invioreaza intreg organismul 

Senzatia de epuizare fizica si intelectuala se manifesta prin lipsa de concentrare, oboseala si moleseala.  O astfel de senzatie este produsa de stres. In asemenea situatii, merele combat oboseala, deoarece  fructoza patrunde rapid in sange si ne incarca cu energie, si pentru ca efectul tonic al cantitatii mari de apa (75-90%) invioreaza intreg organismul. 

Va pune in miscare 

Daca va treziti greu dimineata si sunteti somnorosi, ar trebui sa apelati la acest remediu din mere si miere. Alaturi de hidra?ii de carbon, substantele componente din mere va invioreaza dimineata, cand nivelul glicemiei este scazut (vitamina C sustine acest efect). 

Alina durerile musculare

Carenta temporara de calciu, magneziu si fosfor poate produce membre amortite sau furnicaturi in maini si picioare. Combinatia de mere rase si miere ofera aceste substante intr-o forma pe care organismul o poate valorifica direct.

sursa: topremediinaturiste.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mere rase cu miere  un amestec miraculos pentru sanatate