Medicii avertizeaza: Curele de detoxifiere, un adevarat pericol

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Curele de detoxifiere

Medicii avertizeaza oamenii sa fie constienti de efectele secundare ale curelor de detoxifiere si sa nu exagereze cu acestea dupa sarbatori.

Avertismentul vine dupa ce o femeie de 47 de ani din Anglia a ajuns la spital in stare grava din cauza unei cure drastice de detoxifiere, arata ziare.com, care citeaza BBC.

Desi esti tentat sa iti cureti organismul dupa Craciun, ideea nu este una sanatoasa si nici nu este sustinuta de stiinta medicala. Femeia s-a tratat cu un cocktail care a inclus, printre altele, armurariu, L-teanina, glutamina, vitamina B, verbina si radacina de valeriana.

Partenerul sau de viata a anuntat medicii ca femeia a baut si foarte multa apa, ceai verde si ceai de salvie. Dupa cateva zile, femeii i s-a facut rau si s-a imbolnavit. Analizele medicale au aratat ca in organismul acesteia era un nivel foarte scazut de sodiu.

Acesta nu este primul caz de imbolnavire din cauza unei cure de detoxifiere. Un barbat a avut convulsii dupa ce a baut un amestec de radacina de valeriana, floarea pasiunii, hamei, musetel si roinita.

Medicii avertizeaza ca in ciuda reclamelor si produsele naturale au efecte secundare. "Nu exista pastile sau bauturi care sa faca o treaba magica", a transmis un reprezentant al British Dietetic Association.

Chiar si prea multa apa reprezinta un pericol. "Corpul are multe organe, precum piele, intestin, ficat si rinichi care detoxifica incontinuu corpul din cap pana in picioare. A fi hidratat este o strategie de bun simt, dar sa bei prea multa apa e la fel de periculos ca si cum nu ai bea deloc", mai spun specialistii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: medicii avertizeaza: curele de detoxifiere  un adevarat pericol