Macesele, adevarate antibiotice naturale!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de macese

Macesele pot fi consumate crude, in salate, insa, pentru tratarea diverselor afectiuni, se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct - toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.

Ceai de macese - beneficii:

1. Alunga oboseala

Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2, K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care alunga oboseala.

2. Intaresc imunitatea organismului

Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului, prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa etc).

Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.

Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.

3. Trateaza afectiunile digestive

Ceaiul de macese trateaza intoxicatiile, diareea si alte probleme digestive.

Cum se prepara infuzia? Doua linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se bea caldut.

4. Combat alergiile

Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul si pulberea de macese sunt indicate in tratarea bronsitelor, astmului si alergiilor.

In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, faringita, pneumonie.

5. Protejeaza inima

Antioxidantii din compozitia lor au un rol protector pentru inima. Astfel, infuzia de macese scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul rau si normalizeaza circulatia sangelui.

6. Te ajuta sa slabesti

Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. 3 cani de ceai de macese pe zi te scapa de constipatie. Totodata, macesele stimuleaza arderile, contribuind la reducerea depozitelor de grasime.

7. Previn cancerul

Antioxidantii, flavonoidele, polifenolii si toate substantele active din compozitia maceselor au capacitatea sa previna anumite forme de cancer.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: macesele  adevarate antibiotice naturale!