Locul prin care patrund cele mai multe bacterii in organism

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bacterii

Cavitatea bucala este cel mai mare portal de intrare in corp a diferitelor bacterii sau virusi. “Prin gura patrund in intreg organismul diferite bacterii, care prin intermediul sangelui sunt transmise prin corp si agraveaza problemele de sanatate pe care pacientul le are. Daca pacientul respectiv are probleme de sanatate cu inima sau cu orice alt organ si intampina totodata probleme de sanatate dentara, mai mult, isi neglijeaza igiena orala, el, de fapt, incurajeaza dezvoltarea bacteriilor in gura, care de aici pleaca in corp. Astfel, este predispus la orice fel de afectiune, in functie de starea sa de sanatate generala", spune medicul Razvan Boberis pentru Gandul.

Cariile netratate si resturile dentar intretin o cantitate foarte mare de bacterii patogene, care pot fi ingerate odata cu alimentatia sau trec in circulatia sistemica si produc diverse afectiuni.

“Printre complicatiile care pot aparea sunt afectiunile inimii, cunoscutele hepatite, atacul cerebral. Cea mai riscanta afectiune este endocardita bacteriana, aceasta este o boala a stratului intern al inimii, endocardul. Printre persoanele care prezinta risc crescut sunt cele cu proteza valvulara sau cu alte materiale straine in cord (sunturi sau conducte intre circulatia sistemica si cea pulmonara, realizate chirurgical).

Pacientii trebuie sa informeze medicul stomatolog despre afectiunile lor si sa faca profilaxia endocarditei in urmatoarele proceduri dentare: extractii, implanturi dentare, instrumentari la nivelul radacinilor, injectii anestezice intraligamentare, proceduri la care se anticipeaza o sangerare, plasarea de benzi antibiotice subgingivale", precizeaza medicul Razvan Boberis pentru Gandul.

in general, persoanele cu dinti lipsa sau cu proteze mobile tind sa evite anumite alimente pe care nu le pot mesteca si sa aleaga alimente bogate in grasimi si calorii, dar acestea favorizeaza aparitia unor afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat sau unele tulburari digestive.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: locul prin care patrund cele mai multe bacterii in organism