Lipsa acestei vitamine dă dureri puternice de cap

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Lipsa acestei vitamine dă dureri puternice de cap

Durata unei migrene poate fi de la cateva ore pana la 3 zile. Sunt mai multi factori care provoaca migrenele, factorii genetici, neurologici, mediul. Migrenele ataca diferit si inainte de instalarea lor totala apar simptome ca transpiratie in exces, stari de ameteala, varsaturi, sensibilitate la lumina, frisoane. Conform studiilor, mai mult de 300 de milioane de oameni sufera de migrena in intreaga lume, 6-7% dintre acestia sunt barbati si 15-18% sunt femei.

Carenta de vitamine si instalarea migrenelor

Mai multe studii sustin ca migrenele pot fi reduse cu ajutorul vitaminelor B6, B12 si a acizilor folici, luate sub forma de supliment timp de 6 luni.  Se pare ca un consum mai ridicat de riboflavina (Vitamina B2) previne atacurile migrenelor. Aportul corespunzator de vitamina B2 reduce frecventa migrenelor.
Aceasta vitamina joaca un rol esential in calmarea celulelor nervoase. Ai nevoie de aproximativ 400 de miligrame de vitamina B2 pe zi pentru a preveni migrenele. Aceasta se gaseste in produsele lactate, carne, peste si legume.
Un nivel ridicat de homocisteina poate provoca o disfunctie sau o anumita mutatie genetica ceea ce face ca persoana in cauza sa fie mai predispusa la migrene. Vitaminele B6 si B12 reduc nivelul de homocisteina.
Profesorul Lyn Griffiths spune ca pacientii carora li s-au oferit suplimente de viamina B au inregistrat un nivel mai mic de homocisteina si au avut mai putin de suferit de pe urma migrenelor. Tot el ne spune ca un alt rol foarte important in aparitia migrenelor il are si carenta de vitamina D.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lipsa acestei vitamine dă dureri puternice de cap