Lapte de turmeric, o bautura vindecatoare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Lapte de turmeric

De ce sa nu ne bucuram de gust si sanatate in acelasi timp? "Laptele" de turmeric (mai corect ar fi sa-l denumim "lapte de nuci cu turmeric") este 'dedicat' persoanelor ce sufera de probleme ale articulatiilor doarece ajuta la 'lubrifierea' acestora. Turmericul este o planta cu o istorie indelungata ce in prezent este intens studiat stiintific  -  este planta cea mai studiata la ora actuala. In traditia indiana este folosit si pe post de afrodiziac si potentator al fertilitatii.
Are proprietati antioxidante, este deosebit de benefic pentru sistemul imunitar iar beneficiile optime sunt atinse atunci cand este consumat caldut, impreuna cu grasimi (acestea potenteaza substantele active din turmeric). De aceea este recomandat ca turmericul sa fie fiert impreuna cu apa (o unitate turmeric la 4 unitati de apa) iar licoarea astfel obtinuta sa fie incorporata in reteta de lapte.

Ingrediente (2 portii) lapte turmeric

aproximativ 600 ml lapte de nuci (orice fel de nuci preferati, neaparat hidratate anterior)
o lingurita unt de cocos (optional)
 o jumatate de lingurita de praf de vanilie organica / un sfert de lingurita de esenta de vanilie - pentru aroma
 2 linguri de miere cruda (neprocesata termic)
"licoarea" obtinuta prin fierberea (aproximativ 5-7 minute) a 2 lingurite de praf de turmeric

Preparare

Se amesteca toate ingredientele in blender pana se obtine o bautura omogena. Este ideal pentru bautura calda de seara.
Laptele de nuci se prepara foarte simplu: aveti nevoie de 150 grame nuci (nuci romanesti, caju, migdale, seminte de canepa,etc) si 600 ml apa plata. Nucile impreuna cu apa se amesteca in blender pana se obtine o consistenta cremoasa/omogena.
Lichidul obtinut poate fi filtrat (sau nu) iar pulpa poate fi folosita la prepararea crackers-ilor, painicilor sau prajiturilor.

Sursa:   viataverdeviu.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lapte de turmeric  o bautura vindecatoare