Imagini pentru lanolina

Introdusa in diverse produse cosmetice, lanolina pura poate fi folosita si ca atare, pentru regenerarea pielii ranite.

Asa cum pielea noastra secreta sebum, lanolina este secretata de pielea oilor. in timp, lanolina s-a dovedit benefica in tratarea unor afectiuni ale epidermei, avand efect hidratant nu numai pentru piele, ci si pentru par. De aproape 60 de ani, lanolina este unul dintre ingredientele folosite la realizarea produselor de ingrijire, ca sampoanele, sau a cosmeticelor, cum sunt cremele pentru ten sau creme hidratante. 

Aplicat prin masarea pielii ranite, unguentul cu lanolina pura retine apa la nivelul tesuturilor epiteliale, hidrateaza intens pielea si o ajuta sa se regenereze. Folosita mai multe zile la rand, chiar si dupa cicatrizarea ranii, netezeste si intinde pielea vatamata. Alte atuuri al lanolinei sunt faptul ca este naturala si ca are o structura moleculara apropiata de cea a pielii umane. Lanolina pura si cosmeticele pe baza de lanolina pot fi folosite pentru pielea uscata. Are efect emolient si confera un plus de lipide pielii.

La putin dupa introducerea lanolinei in produsele cosmetice si dermatologice, au fost raportate cazuri de alergie, insa in timp, au fost selectate surse care ofereau lanolina de calitate foarte buna si au facute teste pentru obtinerea unor produse non-alergice pe baza de lanolina pura. Prin urmare, alergia a ramas un efect advers legat de trecut. 

sursa: adevarul.ro