La ce pericole te expune lucrul la calculator

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lucru la calculator

Din pacate statul in fata calculatorului mai mult de 30 de minute poate avea repercusiuni asupra spatelui tau. Astfel ca, numarul cazurilor de hernie de disc cervicala sunt in crestere, tot mai multe persoane acuzand dureri atat la nivel cervical cat si lombar.

Atunci cand stai la birou, nu te mai concentrezi asupra pozitiei coloanei vertebrale si ai tendinta sa adopti pozitii vicioase precum aplecatul foarte mult spre calculator ce atrage o curbura anormala a coloanei si favorizeaza totodata si aparitia problemelor la nivel ocular. Lipsa miscarii la cel putin 30 de minute de stat pe scaun este un alt factor ce contribuie la tasarea vertebrelor.

Medicul chirurg turc Cenk Ermol, specialist in neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, afirma faptul ca durerile cervicale apar mai ales la persoanele cu un volum mare de munca mai ales in fata calculatorului, insa totodata afirma si faptul ca nu orice durere la nivel cervical este cauzata de hernierea unui disc din zona respectiva.
In principiu, durerile cervicale apar in urma unor cauze mecanice sau a unor afectiuni ale coloanei vertebrale. Pozitia incorecta mentinuta pe tot parcursul zilei favorizeaza aparitia contracturilor musculare ce adesea provoaca dureri de spate in zona in care musculatura devine tensionata.

Durerile cervicale se pot adesea extinde spre brat sau mana, putand fi resimtita chiar senzatia de amortire datorita compresiei unui nerv. In cazul herniei de disc la nivel cervical miscarile gatului devin extrem de dureroase, datorita musculaturii contractate in permanenta, astfel facandu-si simtita prezenta rigiditate musculara, denumita in termeni medicali spasm muscular.

Contracturara musculaturii contribuie la intensificarea durerilor resimtite mai ales la nivel cervical, in aceasta faza fiind recomandate masajele terapeutice, folosirea unguentelor cu efect analgezic si antiinflamator, exercitiile de kinetoterapie si relaxare musculara. 

Daca deja s-a ajuns la comprimarea unui nerv si a inceput hernierea unui disc vertebral cervical, presiunea exercitata asupra radacinii nervoase va contribui la aparitia durerii, amortirea bratului, a mainii si totodata la senzatia de slabiciune a acestora. 

Nu trebuie evitat sportul niciodata. Miscarea pune sangele in miscare, contribuie la eliminarea tensiunilor musculare si la reasezarea cartilajelor osoase.

Astfel, este recomandat ca la 30 de minute de stat pe scaun sau in fata calculatorului sa te ridici si sa faci cativa pasi pentru a-ti destinde atat musculatura cat si creierul. 

In cazul in care resimti dureri la nivelul spatelui nu exita sa apelezi la un medic specialist, pentru a putea trata din timp problema si pentru a evita agravarea situatiei.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: la ce pericole te expune lucrul la calculator