Invata-ti copilul sa lupte cu raceala

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Invata-ti copilul sa lupte cu raceala

Primul pas evident pe care îl poti face este ca toti membrii familiei sa faca vaccin împotriva gripei. Vaccinul este eficient în cele mai multe dintre cazuri, însa se poate întampla sa racesti chiar daca te-ai vaccinat.

O alternativa ar fi sa ne tinem copiii deoparte de cei bolnavi sau sa-i tinem acasa daca apare vreun fel de mica epidemie. Dar adevarul este ca nu putem sa ne protejam copiii 24 de ore din 24, asa ca la un moment dat va trebui sa speram ca acestia vor învata sa lupte singuri împotriva racelii.

Din pacate, acest lucru este mai usor de zis decat de facut, pentru ca micutii nu stiu exact ce sunt microbii.

Asadar, ce putem face? Pentru cei care au bebelusi, singura solutie este sa spere ca sistemul imunitar al micutilor lor este puternic. Însa, pe copiii mai mari, în jurul varstei de 4 ani, îi putem învata anumite lucruri care îi ajuta sa înteleaga mai bine germenii.

Se pare ca prichindeii nu învata foarte multe lucruri daca le însiri o lista cu ce ar trebui sa faca ci este bine sa le explici de ce este important sa faca asta.

Cu alte cuvinte, daca vrem sa încurajam anumite obiceiuri sanatoase, trebuie sa le explicam cum ne pot îmbolnavi microbii, cum trec de la o persoana la alta si cum pot fi transferati de la oameni bolnavi la jucarii sau la mancare. Ideea este ca pana si copiii de 4-5 ani pot învata cum se raspandesc microbii, însa majoritatii lor nu le-a explicat nimeni pana acum.

În mare, ar trebui sa evitam sa le impunem reguli de protectie fara sa le dam si o explicatie pentru anumite comportamente. Daca de tot ce au nevoie copiii ca sa-si dezvolte obiceiuri sanatoase este doar informatie în privinta microbilor, atunci nu trebuie sa facem toata treaba singuri.

În final, cea mai eficienta strategie de evitare a germenilor este sa le explicam copiilor cum functioneaza acestia, pentru a lupta singuri împotriva racelii.

sursa:totuldepremame.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: invata-ti copilul sa lupte cu raceala