Invata sa alegi corect balsamul de par in functie de tipul parului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 28, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru balsam de par

Balsamul este vital atunci cand ai parul cret sau vopsit pentru ca ofera strictul necesar in ceea ce priveste hidratarea parului si descurcarea lui. Hairstylist-ul Cristi Pascu recomanda alegerea balsamului cu atentie, in functie de firul de par. 

Parul fin 
Femeile cu parul fin trebuie sa tina cont de structura firului de par si sa aleaga balsam mediu hidratant, care sa ofere luciu si care sa ajute la descurcarea usoara a firelor de par. Astfel, un balsam puternic hidratant va duce la o ingrasare exagerata a firului de par subtire, care absoarbe orice exces de grasime, in opinia hairstylistului Cristi Pascu. 

Parul cret 
Pentru parul cret trebuie ca balsamul sa aiba proprietati puternic hidratante, deoarece acest tip de par, prin natura si structura lui, are tendinte de deshidratare si de uscare.

„Un balsam pentru par cret trebuie sa fie mai bun decat un balsam de zi cu zi, trebuie sa confere parului elasticitatea de care are nevoie si luciul care se pierde datorita porozitatii mari a firului de par", precizeaza hairstylistul. 

Parul vopsit 
"Balsamurile sunt, in prezent, specializate. Exista balsamuri speciale pentru femeile cu parul blond, dar si pentru cele roscate, brunete sau satene. Principalele inovatii au avut loc atunci cand vorbim despre blonduri, care se realizeaza printr-un oxidant puternic si sunt mai intensive ca si culoare. Exista balsamuri adecvate pentru fiecare tip de par blond, de la cel aramiu pana la cel argintiu, care difera prin ingredientele de hidratare. Pentru celelalte culori, balsamurile sunt de intensitate medie ca si hidratare, pentru ca necesita in special o descurcare usoara a firului de par si un plus de luciu", mai spune Cristi Pascu.

Parul natural 
In general, parul natural are o stare de sanatate mult superioara fata de un par vopsit sau un par cret, subliniaza Pascu. "Parul natural si drept are deja un luciu si un aspect ingrijit, iar balsamul, in acest caz, nu face decat sa intretina acest luciu si sa descurce firul de par", concluzioneaza hairstylistul. 

Uleiurile esentiale, inlocuitor pentru balsam
Persoanele care nu vor sa foloseasca un balsam specializat pentru hidratarea parului pot folosi uleiurile naturale, recomanda Cristi Pascu. Fie ca vorbim despre ulei de masline, ulei de argan sau cel de cocos, acestea trebuie aplicate in cantitati mici si doar pe varfuri.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: invata sa alegi corect balsamul de par in functie de tipul parului