In prosopul de baie se afla milioane de bacterii. Cat de des ar trebui schimbat?

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prosoape de baie

Prosoapele sunt un instrument cheie atunci cand vine vorba de igiena, insa, conform unui expert, acestea pot provoca mai mult rau decat bine. Acestea pot servi drept adapost pentru nenumarate bacterii, fungi, bucati de piele moarta, materii fecale, urina si alti germeni care se afla in baie.

Majoritatea germenilor provin din toaleta, acestia se ascund in fibrele moi si umede ale prosopului de baie. Expertul in igiena Philip Tiierno recomanda spalarea prosoapelor dupa a treia utilizare pentru prevenirea raspandirii infectiilor. Acesta poate fi utlizat a doua oara doar daca a fost uscat intre utilizari, spune profesorul Tierno, microbiolog din cadrul Universitatii din New York. ,,Ideea centrala este sa fim prudenti si constienti. Daca din prosop provin mirosuri, oricare ar fi acestea inseamna ca in interior se afla microbi care se dezvolta, asadar acesta ar trebui spalat,'' spune Tierno. 

Persoanele care utilizeaza la comun acelasi prosop sunt mult mai susceptibile la infectii. Deoarece persoanele care impart acelasi prosop pot intra in contact cu organisme cu care corpul nu este obisnuit. Printre acestia se numara ,,stafilococul auriu'' care poate da nastere unor infectii. Prosoapele de baie sustin viata microbilor deoarece contin apa, temperatura din interiorul lor este calda, este prezent oxigenul, in interiorul sau pH-ul este neutru, iar bucatile de piele moarta de pe corpul uman servesc drept hrana pentru formele de viata instalate aici. In timp ce utilizam prosopul pentru curatarea corpului, microbii de pe acesta se impregneaza pe prosop.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: in prosopul de baie se afla milioane de bacterii. cat de des ar trebui schimbat?