Iata ce se intampla in corpul tau cand mananci 2 banane pe zi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 2 banane

Niciodata nu te vei mai uita la banane in acelasi mod dupa ce vei citi acest articol. Bananele au 3 tipuri de zahar natural- zaharoza, fructoza si glucoza. De aceea iti dau un plus de energie imediat.
Un studiu arata ca 2 banane pe zi iti dau energia necesara pentru un antrenament de 90 de minute, asa ca nu e de mirare ca cei mai mari atleti din lume adora acest fruct. Insa bananele nu sunt folositoare numai pentru energia pe care o furnizeaza, ci pot invinge si preveni boli serioase, asa ca ar trebui sa adaugam cu totii acest fruct in dieta noastra zilnica.
Un studiu care include oamenii afectati de depresie arata ca din momentul in care au inceput sa consume cate o banana pe zi s-au simtit mai bine decat inainte. Acest lucru se datoreaza triptofanului, o proteina care este convertita in serotonina, o substanta chimica de la nivelul creierului care mai este denumita si “substanta fericirii”.

Anemia
Bananele pot ajuta persoanele anemice din pricina continutului lor bogat in fier, care stimuleaza productia de hemoglobine.

Presiunea arteriala
Bananele sunt de asemenea bogate in potasiu, dar au un continut redus de sare asa ca sunt perfecte pentru tensiunea arteriala.

Randamentul creierului
200 de studenti de la o scoala din Marea Britanie au fost ajutati la examen datorita consumului de banane la fiecare dintre cele 3 mese zilnice. Studiile au confirmat faptul ca acest fruct ii face pe studenti sa se concentreze mai bine.

Constipatie
Datorita continutului bogat de fibre, bananele pot invinge constipatia fara a fi nevoie sa apelezi la laxative.

Mahmureala
Un milkshake de banane cu miere poate fi exact leacul pe care il cauti cand vine vorba de mahmureala. Calmeaza stomacul in timp ce mierea creste nivelul de zahar, iar laptele rehidrateaza organismul.

Starile de greata de dimineata
Bananele intre mese mentin ridicat nivelul de zahar din corp si ajuta la prevenirea starilor de greata din timpul diminetii.

Muscaturi de tantar
Vei fi uimit de rezultate! In loc sa folosesti creme anti-inflamatorii, incearca sa freci muscatura cu interiorul unei banane. Va reduce umflatura si iritatia.

Sursa:   lyla.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata ce se intampla in corpul tau cand mananci 2 banane pe zi