Greseli pe care le facem toti cand mancam fructe

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mancam fructe

Tu stii cum se consuma fructele? Nutritionistii sustin ca se fac multe greseli cand vine vorba de mancat fructe. Iata cateva sfaturi pe care e bine sa le stii.

Ca sa nu ai probleme de sanatate si sa iti mentii dieta echilibrata trebuie sa mananci fructe, legume, cereale integrale, proteine si lactate. La unele dintre ele poti sa renunti doar daca medicul iti spun. Unele persoane sunt intolerante la gluten sau la lactoza, de pilda. Ideal ar fi sa incluzi toate aceste tipuri de alimente in dieta ta. Cand vine vorba de fructe, insa, nutritionistii remarca o serie de greseli pe care le facem la consumarea acestora.

Greselile pe care le-ai facut cel putin o data
1. Nu iti verifici glicemia. Nu uita ca fructele contin fructuoza. Zaharul din ele ajunge usor in sange si poate provoca aceleasi probleme de sanatate pe care le produce ciocolata sau un alt desert caruia ii rezisti cu greu. Asadar, atunci cand vrei sa faci schimbari in dieta ta, nu e bine sa exagerezi. Nu manca un kilogram de portocale la o masa oricat de sanatoase ar fi acestea. Poate ca nu stiai, dar si fructele pot duce la diabet.

2. Alegi cele mai frumoase fructe. Sigur ai cazut cel putin o data in capcana asta. Mergi la supermarket sau la piata si eviti legumele si fructele batute sau mai coapte din motive de siguranta alimentara. Tot mai multe studii demonstreaza ca un fruct care arata perfect este plin de pesticide si conservanti care sunt extrem de periculosi pentru sanatate, noteaza site-ul salud180.com.

3. Nu mananci coaja fructului. Coaja este, de multe ori, mai bogata in vitamine si nutrienti esentiali decat miezul. Este cazul marului si al strugurilor. Cei mai multi antioxidanti se gasesc in coaja. Cojile merelor, de pilda, sunt bogate in vitamina C si vitamina A.

4. Mananci fructe fara sa le combini cu alte alimente. Ca sa reduci cantitatea de zahar din portocale sau piersici, de pilda, le poti combina intr-o salata cu seminte de tot felul sau cu cereale. Nu uita ca fructele cu iaurt natural ajuta la digestie. Asadar, daca ti-e teama sa nu iti umpli corpul de fructuoza, combina-le cu seminte si cereale.

sursa:revistateo

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli pe care le facem toti cand mancam fructe