Gelul de aloe vera, mai bun decat orice medicament

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Gelul de aloe vera, mai bun decat orice medicament

Planta de aloe vera contine o substanta numita gel care vindeca ranile. Alifiile, cremele si lotiunile cu acest gel previn pustulele si exfolierea pielii cauzata de arsurile solare.

Intrebuintarile externe ale gelului de aloe vera sunt multe, noteaza farmacistul Earl Mindell, in cartea sa „Noua biblie a vitaminelor“. 

Astfel, gelul care este un amestec cu proprietati antibiotice, astringente si coagulante, poate fi folosit cu beneficii evidente in tratamentul arsurilor, intepaturilor de insecte si a otravii de stejar. Se rupe o frunza de aloe vera si pulpa se aplica direct pe zona afectata sau se imbiba o bucata de panza cu acest gel si se leaga rana, potrivit adevarul.ro. Totodata, alifiile, cremele si lotiunile cu acest gel previn pustulele si exfolierea pielii cauzata de arsurile solare si ajuta la inmuierea bataturilor si a calusului de la talpi. In plus, pot ameliora durerea si mancarimea cauzate de hemoroizi. Aplicat pe fata si pe gat, gelul netezeste pielea si tine sub control ridurile fine. 

Potrivit aceleiasi surse, gelul continut de planta poate fi folosit si ca balsam pentru par. Atentie insa ca alifiile, la persoanele sensibile, pot provoca urticarie, eruptii cutanate si mancarime, precum si alte reactii alergice. Gelul poate fi extrem de periculos daca este luat intern de catre femeile insarcinate, atrage atentia celebrul farmacist. Pentru persoanele nealergice gelul actioneaza ca laxativ usor si poate fi util in tratamentul ulcerului gastric. In acest din urma caz, cantitatea recomandata este de o lingurita luata la intervale regulate – de preferinta pe stomacul gol – totalizand 450 de grame pe zi.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gelul de aloe vera  mai bun decat orice medicament