Frunzele de dud trateaza diabetul zaharat, gastrita sau obezitatea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru frunze de dud

Frunzele de dud (agud, cum i se mai spune in popor) au numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Infuzia preparata din aceste frunze poate fi un tratament adjuvant pentru boli precum diabetul zaharat, gastrita sau obezitatea.

Pentru a prepara infuzia din frunze de dud aveti nevoie de frunze uscate si maruntite. Acestea se adauga in apa clocotita si se lasa la infuzat cateva minute. Infuzia rezultata se consuma neindulcita, dupa mesele principale ale zilei. Cu ajutorul acestei bauturi veti reusi sa ameliorati durerile de stomac, simptomele gastritei, diareea, viermii intestinali, ulcerul duodenal si ulcerul gastric. Daca suferiti de diabet, este recomandat sa luati din ora in ora 2-3 linguri de infuzie, pentru a stabiliza glicemia, potrivit teotrandafir.com.

Infuzia din frunze de dud este benefica in curele de slabire, fiind un tratament naturist eficient pentru persoanele care sufera de obezitate. Pe langa infuzie, puteti servi un suc preparat din sirop de fructe de dud si apa combinate in cantitati egale. Pe langa gustul racoritor, va veti bucura de nutrientii importanti pentru organism si de proprietati depurative, diuretice si laxative ale sucului.

Daca suferiti de probleme grave precum ulcerul gastric, ulcerul duodenal, reflux gastric sau aciditate ridicata este recomandat sa preparati o infuzie din frunze de dud si frunze de zmeur, din care sa luati cate 2 lingurite pe zi, dupa fiecare masa principala.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: frunzele de dud trateaza diabetul zaharat  gastrita sau obezitatea