Frumusetea pielii se mentine cu turmeric

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Frumusetea pielii se mentine cu turmeric

De la faptul ca iti mentine pielea tanara, pana la curatarea acesteia si prevenirea infectiilor, turmericul este un ingredient extraordinar atunci cand vine vorba despre ingrijirea pielii.

Iata 5 beneficii ale turmericului:

1. Este antioxidant – si anti-imbatranire

Unul dintre principalele motive ale imbatranirii pielii este distrugerea radicalilor liberi. Acest lucru provine dintr-un proces intern al corpului nostru, cat si extern (razele UV). Studiile arata ca constituentii naturali din turmeric, in special curcumina, au o activitate antioxidanta puternica si ar putea foarte usor sa ajute la mentinerea pielii tanara prin hidratare si protectie impotriva ridurilor.

2. Este anti-inflamator

Inflamarea este un factor important in problemele de piele, de la acnee la psoriazis, eczeme si alte afectiuni ale pielii. Aceasta cauzeaza inrosirea pielii si umflaturile, precum si faptul ca devine aspra si neplacuta la atingere. Asa ca este important sa calmezi iritatia. Turmericul, cu proprietatea sa de anti-inflamator, iti salveaza pielea si o lasa fina si sanatoasa.

3. Ajuta ficatul si curate sangele

In trecut, turmericul era folosit in medicina traditionala, ca un purificator al sangelui. Atunci cand toxinele se aduna in corp, pielea poate avea de suferit, umflandu-se sau inflamandu-se. Studiile noi arata ca turmericul ajuta la eliminarea toxinelor din sange si ajuta la curatarea acestuia, in cel putin doua feluri: in prmul rand, turmericul creste activitatea anumitor enzime responsabile pentru eliminarea toxinelor din sange, iar in al doilea rand, stimuleaza fluxul biliar, din vezica biliara in tractul digestiv. De asemenea, ajuta la digestie, fiind principalul mod in care ficatul nostru se debaraseaza de toxine si tot de tot ce e rau in sange.

4. Ajuta circulatia

O circulatie sanguina buna permite nutrientilor sa fie livrati celulelor din piele. Curcumina din turmeric ajuta la o circulatie mai usoara si mai lina. De asemenea, intr-un studiu facut, s-a depistat ca curcumina din suplimentele pentru pacientii cu probleme de circulatie a ajutat si la circulatia in vasele de sange mici din corp, cum ar fi cele ale pielii.

5. Mareste productia de colagen

Colagenul este proteina vitala, care ne mentine pielea moale, elastica si tanara. Este, de asemenea, folosit pentru innoirea pielii si vindecarea acesteia. Aparent, curcumina din turmeric are proprietati de vindecare ale pielii si ale ranilor prin cresterea colagenului din din aceasta.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: frumusetea pielii se mentine cu turmeric