Fructele care curata tenul si il mentin tanar

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mere bot de iepure

Stim deja ca un regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete constituie una dintre cele mai bune alegeri pentru sanatate, dar si pentru aspectul pielii. Insa, exista unele fructe care au fost studiate si s-a demonstrat ca sunt intr-adevar benefice pentru ten. Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu:

Afinele

Furnizeaza corpului antioxidanti, fibre, vitaminele C, A, E, avand un puternic efect de detoxifiere si curatare a tenului. Consuma afinele proaspete sau congelate cat mai des posibil!

Rodiile

Rodiile sunt recunoscute pentru efectul lor antioxidant benefic asupra tenului. Consumate ca atare sau sub forma de suc, ele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece au proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

De asemenea, rodiile contin si anumite substante cu efect antiaging, stimuland astfel regenerarea pielii. 

Merele bot de iepure

Coaja acestui sortiment de mar are cel mai ridicat continut de colagen, o substanta necesara pentru ca tenul sa-si pastreze elasticitatea. De asemenea, datorita continutului ridicat de fibre, merele imbunatatesc digestia si favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.

Pepenele rosu

Are un continut foarte mare de apa si hidrateaza foarte bine tenul. Acest lucru ii va improspata aspectul si pielea ta va fi mai stralucitoare.

Ciresele

Sunt bogate in acid glucaric, iar aceasta substanta faciliteaza procesul de detoxifiere al corpului si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru se va reflecta si in starea de sanatate a tenului tau. 

Bananele

Au mult potasiu, un mineral care este implicat in diverse procese care ajuta la mentinerea hidratarii tenului. Atunci cand ai pielea foarte uscata, asigura-te ca incluzi bananele in meniul tau zilnic!

Ananasul

Acest fruct delicios contine bromelina, o substanta care are proprietati antiinflamatorii si s-a dovedit eficienta in tratarea tenului cu probleme. 

Capsunile

Aceste fructe delicioase au un continut mare de acid ellagic, o substanta care protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete si previne astfel imbatranirea prematura a tenului.

Mango

Este bogat in betacaroten, un nutrient din care rezulta vitamina A, numita si "vitamina pielii".

Ea are proprietati variate de refacere a epidermei, stimulare a productiei de colagen, asigura protectie naturala impotriva arsurilor solare si nu in ultimul rand, imbunatateste vederea.

Strugurii negri

Cand vine vorba de alimentele de culoare mov sau albastre, cu cat culoarea acestora e mai inchisa, cu atat sunt mai bogate in resveratrol, cel mai bogat antioxidant natural. Prin actiunea sa puternic antioxidanta, resveratrolul previne ingrosarea vaselor de sange, mentine elasticitatea acestora, are rolul de a pastra ADN-ul intact si de stimula refacerea celulara.

Substantele active din struguri stimuleaza si productia de colagen si elastina. De aceea au efecte spectaculoase asupra tenului obosit si confera pielii un aspect tanar.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fructele care curata tenul si il mentin tanar