Folosesti aerul conditionat? Ai risc crescut de a face aceasta boala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aer conditionat

Te-ai intrebat vreodata de ce vara iti curge nasul, ai dureri de cap si lacrimezi, mai ales la birou? 

Ei bine, medicii ne dau raspunsul. Aerul conditionat folosit in cladirile de birouri si in case este responsabil de multe simptome respiratorii. Pentru ca aerul conditionat nu are o umiditate optima, el afecteaza in primul rând sanatatea cailor repiratorii. Astfel ca vara suntem mai predispusi la viroze, alergii sau chiar sinuzita.
Motivele sunt de mai multe feluri.

in primul rând, aerul rece si in general uscat, usuca la rândul lui mucoasele de la nivelul cailor respiratorii. Astfel ca mai intâi avem senzatia de nas si ochi durerosi, iar apoi organismul incearca sa compenseze cu secretii abundente - lacrimare si secretii nazale.

Pe de alta parte, in aerul conditionat sunt diversi microbi care se aduna periodic in filtrele aparatelor de aer conditionat si pe care apoi ventilatoarele le raspândesc in incapere sau masina. Acestia au un potential patogen, atunci când imunitatea noastra este scazuta.

Diferenta mare dintre temperaturile din interior si cele din exterior reduce capacitatea organismului de a se adapta si scade puterea lui de raspuns imunitar, in cazul „atacului" unor factori externi.

Medicii recomanda ca inainte sa iesim din casa sau masina, daca folosim aerul conditionat, sa il oprim macar 10 minute, pentru a da ocazia corpului sa treaca mai usor la temperatura de afara.

sursa: jurnalul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: folosesti aerul conditionat? ai risc crescut de a face aceasta boala