E incredibil ce se intampla in corp daca mananci zilnic ghimbir!

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru E incredibil ce se intampla in corp daca mananci zilnic ghimbir!

Fie ca il folosesti sub forma de pulbere, proaspat razuit in mancaruri sau pentru a prepara un ceai delicios, ghimbirul nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Consumul zilnic de ghimbir are efecte spectaculoase asupra corpului, de la imbunatatirea digestiei si arderea grasimilor pana la calmarea durerilor din diverse cauze datorita proprietatii sale de a actiona ca un antiinflamator.

Iata ce se intampla in corp daca mananci zilnic ghimbir:

1. Ficatul tau va fi protejat de boli

Un studiu aparut in 2012 in publicatia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arata ca ghimbirul si cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutand la buna lui functionare.

In urma testelor efectuate s-a constatat ca prin consumul de ghimbir functiile ficatului s-au imbunatatit, eliminarea toxinelor s-a facut mai bine si sangele s-a curatat. De asemenea, specialistii au analizat o mostra de tesut din ficat in urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzatoare asupra functiilor ficatului. 

2. Nutrientii vor fi absorbiti mai usor

Prin consumul zilnic de ghimbir, vitaminele si mineralele sunt mai bine absorbite in corp. Acest efect apare datorita faptului ca ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie.

3. Impiedica depunerea colesterolului pe artere

Atunci cand este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grasimilor din corp. El impiedica formarea depozitelor de colesterol, protejand inima de boli grave. Iar atunci cand este consumat in combinatie de ceapa si usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai intens. 

4. Curata sinusurile

Daca ai nasul mereu infundat, ghimbirul poate sa faca minuni pentru tine. Datorita unui compus care se regaseste in compozitia lui, ghimbirul curata caile nazale si te ajuta sa respiri usor.

5. Imbunatateste circulatia sanguina

Radacina de ghimbir este bine cunoscuta pentru calitatea de a stimula circulatia si fluxul de sange in toate organele. Astfel ca ghimbirul ajuta la transportul oxigenului si a substantelor nutritive catre toate organele vitale din corp.

6. Are efect antiinflamator

Gingerolul, o substanta importanta din ghimbir are un rol antiinflamator si poate sa fie un remediu eficient pentru persoanele care sufera de artrita reumatoida sau osteoartrita. Cercetarile realizate au aratat ca ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului in cazul persoanelor cu osteoartrita, insa fara sa produca reactii adverse la stomac (lucru pe care-l provoaca ibuprofenul). 

7. Curata sistemul limfatic

Sistemul limfatic are o importanta cruciala pentru sanatatea noastra. Cand este plin de toxine, riscul de a dezvolta reactii inflamatorii si tumori este unul foarte ridicat. Un consum regulat de ghimbir curata sistemul limfatic, prevenind astfel aparitia diverselor infectii in corp. 

8. Este bun pentru a trata greturile

Femeile insarcinate pot sa calmeze greturile matinale consumand zilnic o cana cu ceai de ghimbir. De asemenea, s-a demonstrat ca acest ceai este util si in cazul persoanelor care fac chimioterapie, ameliorand starile de greata si voma. 

9. Are efect anticancerigen

Numeroase studii au aratat ca ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai ca protejeaza corpul de cancer, dar el s-a dovedit ca micsoreaza tumorile deja existente si impiedica raspandirea acestora in corp. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: e incredibil ce se intampla in corp daca mananci zilnic ghimbir!