Detoxifieri care fac mai usoara trecerea de la vara la toamna

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru detoxifiere de toamna

In mod cert, vara ti-a oferit un plus de energie si multa culoare. Poate ca a existat o perioada cand ai mancat mai sanatos fara sa-ti dai seama si ti-a venit natural sa fii mai activa fizic. Oricum ar fi, vara poarta dupa ea anumite lucruri de care ar trebui sa tii cont odata ce te pregatesti pentru noul sezon.

Aceste sfaturi de detoxifiere te vor ajuta sa faci tranzitia mult mai usor, avand mintea, trupul si sufletul pregatite.

1. Transpira

Nu e suficient ca ai facut-o destul pe durata verii, e timpul sa o faci din nou. Sauna cu infrarosii e una dintre cele mai detoxifiante instrumente pe care le poti utiliza. Modul in care actioneaza e total diferit fata de saunele normale: incalzirea pielii este realizata din exterior spre interior. Temperatura unei astfel de saune ramane relativ normala. Ea foloseste lumina pe post de caldura penetrand pielea suficient de adanc si scotandu-ti ulterior toxinele din corp.

De fapt, aceasta sauna te face sa transpiri de sapte ori mai mult decat intr-o sauna suedeza traditionala. De ce sa faci asta inainte de toamna? Gandeste-te cat de multa lotiune de soare ai aplicat pe corp de-a lungul verii. Pielea este cel mai intins organ al corpului care absoarbe orice pui pe ea. Cele mai multe lotiuni solare vin la pachet cu o multime de ingrediente daunatoare. Sauna cu infrarosii te va ajuta sa ii combati efectele.

Incepe cu 15-30 de minute si creste usor timpul pe care il petreci in sauna cu infrarosii pe masura ce te obisnuiesti cu ea. La final, clateste-ti pielea si foloseste un scrub de corp pentru a-ti curata intens pielea.

2. Foloseste o perie pentru piele uscata

Un instrument pe care l-ai putea utiliza in rutina ta zilnica inainte de a face sport sau sa faci dus, indiferent de sezon. Oricum ar fi, e o practica exceptionala si de ajutor dupa o perioada lunga de expunere la soare. Procesul de bronzare poate duce la uscarea pielii conferindu-i un aspect dur si uscat. Folosirea unei perii pentru piele uscata elimina celulele moarte de pe suprafata pielii, stimuleaza sistemul limfatic in a detoxifia majoritatea organelor corpului uman si imbunatateste circulatia ducand la o piele mai fina si mai ferma.

3. „Bea verde”

Dintre toate sfaturile detoxifierii din aceasta lista, sa bei sucuri verzi e poate cea mai eficienta dintre toate. Poate ca ti-ai urmat obiceiul de a bea sucuri verzi pe durata verii, dar nu uita ca trebuie sa continui acest ritual si toamna.

Sucurile verzi iti permit in mod practic sa aduci soarele verii cu tine chiar si sub un cer innorat si ploios.  Evita alte sucuri de fructe si legume ce nu au la baza frunzele verzi – spanac, kale, romane, de varza – pentru a evita un surplus total nefolositor de zahar. Daca sucurile nu sunt printre preferatele tale, incearca un smoothie verde.

4. Reinnoieste-ti pielea faciala

E destul de posibil ca fata ta sa fie partea din corp care sufera cel mai mult pe durata verii. Sub soare se arde, iar in cadrul umiditatii devine uleioasa si poate duce la puncte negre proeminente. Nu ezita si fa-ti o masca de curatare in profunzime. Carbunele e o solutie excelenta: e usor de preparat si, bonus, iti va lasa pielea stralucitoare!

5. Supe

Incearca o detoxifiere de trei zile in care sa consumi numai supe inainte sa incepi sa mananci alimentele specifice toamnei. Sucurile de detoxifiere sunt la mare cautare in zilele noastre, dar supele incep sa castige teren in fata celor mentionate anterior. Supele contin fibre (fata de sucuri care nu contin), asadar ele solicita mai mult sistemul digestiv si reprezinta o modalitate mai putin intensa de a detoxifia corpul. Oricum ar fi, supele exclud procesul mestecarii, astfel ca ai parte de o masa mai usor digerabila care de obicei e mai consistenta, mai calda si mai delicioasa.

Fa-ti propriile retete de supa, dar elimina uleiul, untul, sarea si ingredientele puternice precum usturoiul, ceapa si ardeii grasi. Asigura-te ca la baza supei sunt numai legume si bucura-te de autenticitatea aromelor fara niciun fel de stimulent.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: detoxifieri care face mai usoara trecerea de la vara la toamna