De ce să bei lapte de capră

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lapte de capra

De ce laptele de capră este o sursă bogată de calciu. În plus, acesta conține vitamina D, fosfor, riboflavină, potasiu, triptofan și proteine care-ți mențin sănătatea.

Tratează TBC-ul și îndepărtează depresia

Acest tip de lapte este dulce, gras și hrănitor și are numeroase proprietăți benefice pentru organismul: vindecă asmul, îndepărtează depresia, întărește sistemul imunitar, ajută la tratarea TBC-ului şi reglează nivelul hormonilor din organism.

Protejează organismul de răceli și infecții

În urma unor studii, s-a demonstrat că acest tip de lapte are proprietăți antiinflamatorii. În acest sens, persoanele cu probleme inflamatorii intestinale ar trebui să înlocuiască laptele de vacă cu cel de capră.
Pe de altă parte, acest laptele de capră protejează organismul de răceli și infecții ale aparatului respirator, precum și de bolile de plămâni.

Menține inima sănătoasă

Laptele de capră mai este recunoscut pentru faptul că previne osteoporoza, dar și hipertensiunea arterial. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă cât mai mult timp, bea în fiecare dimineață o cană cu lapte de capră în care să adaugi și jumătate de linguriță de miere.  

Oprește evoluția cancerului de colon

Persoanele care obișnuiesc să bea acest tip de lapte sunt ferite și de și cancerul de colon  (acest tip de lapte conține un acid organic puternic care oprește evoluția cancerului în stadiul incipient).

Reduce riscul de cancer la sân

În plus, cercetătorii au constatat (în urma unui studio) o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% în rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră. Riscul s-a diminuat chiar și cu 65% în cazul femeilor care se aflau în perioada de premenopauză (vorbim de cele care obișnuiesc să bea lapte de capră).

Alungă anemia

Beneficiile laptelui de capră nu se opresc aici. Acest tip de lapte are proprietăți care ajută la previnerea anemia și la demineralizarea osoasă.ă bei lapte de capră.

Sursa: www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce să bei lapte de capră