De ce sunt mai bune bananele verzi?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru banane verzi

In stare cruda, bananele se prepara termic sau sub forma de faina, sunt alternative alimentare pentru persoanele alergice la gluten. Amidonul din bananele crude ajuta la reglarea nivelului de glicemie, la mentinerea greutatii corpului si reducerea nivelului colesterolului din sange. De asemenea, amidonul are rolul de a mentine sanatatea colonului, astfel imbunatatind starea digestiva. In plus, consumul regulat de banane verzi imbunatateste secretia de insulina.

Atat bananele coapte, cat si cele verzi sunt surse bogate in potasiu, minerala ce contribuie la mentinerea presiunii arteriale normale si a sanatatii rinichilor si inimii. Bananele verzi contin si vitamina B6, care mentine masa musculara si corporala, deci contribuie la mentinerea unei greutati corporale echilibrate.

Un alt plus al bananelor verzi este continutul bogat de vitamina C, un puternic antioxidant care combate infectiile din organism si il protejeaza in acelasi timp. Un plus al bananelor verzi este faptul ca sunt foarte bogate in fibre alimentare, acestea avand rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea starii de satietate si reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare. Mai mult, ajuta la indepartarea balonarii si crampelor abdominale.

Bananele mai au si alte beneficii precum: ajuta la remedierea problemelor legate de insomnie si stress, lupta impotriva hipertensiunii arteriale, favorizeaza tratamentul ulcerului gastric, au capacitate de a impiedica formarea bacteriilor care pot cauza aparitia ulcerului. Banana stimuleaza productia de hemoglobine in sange, fiind excelente pentru persoanele care sufera de anemie, dar si in perioada de sarcina, fiind totodata bogata in acid folic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sunt mai bune bananele verzi?