De ce sunt bune pentru ficat uleiul de rapita si de cocos

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru De ce sunt bune pentru ficat uleiul de rapita si de cocos

Uleiul de rapita are calitati exceptionale in tratarea bolilor tubului digestiv. Ajuta la drenarea ficatului, dar si la combaterea parazitiilor intestinali. Este indicat si in tratarea enteritelor.

O lingurita de ulei de rapita se va da in cazul constipatiei cronice. Pe langa bolile digestive, rapita poate trata cu succes si unele afectiuni respiratorii (tusea, bronsita), cardiace (angina pectorala), renale. Pentru tratament se va prepara un ceai din 1-2 linguri de frunze de rapita proaspete si maruntite. Se pot consuma doua ceaiuri pe zi.

Uleiul de cocos este un aliat impotriva multor boli, deoarece grasimile saturate din uleiul de cocos nu sunt daunatoare si ajuta la scaderea colesterolului rau. Apara ficatul de efectele radicalilor liberi si-l ajuta sa elimine toxinele.

Persoanele care vor sa slabeasca, sunt sfatuite sa inlocuiasca uleiul normal cu uleiul de cocos. Acesta este mult mai usor de digerat, ajutand la o mai buna functionare a tiroidei. Acizi grasi continuti in uleiul de cocos ajuta la eliminarea greutatii in exces, prin cresterea metabolismului care duce la arderea grasimilor mai rapid. Pentru curele de slabire, dar in general in orice tratament naturist cu ulei de nuca de cocos, cel mai bine este sa se foloseasca crud, fara sa fie prajit sau fiert. De aceea, salatele si chiar ouale fierte pot fi asezonate cu ulei de cocos.

Mai mult, uleiul de cocos este un aliat important impotriva ciupercilor, parazitilor, infectiilor, bacteriilor si virusilor. Are proprietati anti microbiene si este foarte bun pentru pastrarea stomacului, dar si a colonului cat mai sanatoase. Datorita faptului ca ajuta la absorbtia vitaminelor si mineralelor in organism este foarte bun pentru cresterea imunitatii. Acidul lauric este transformat in organism in monolaurin, substanta care lupta impotriva herpesului, gripei si chiar virusului HIV.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce sunt bune pentru ficat uleiul de rapita si de cocos