De ce e bine să mănânci citrice

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru citrice

Citricele sunt pline de vitamine şi minerale, de aceea o cură cu astfel de fructe este întotdeauna binevenită. Printre citricele pe care le poţi consuma cu regularitate se numără pomelo, grepfrut, portocale, mandarine, lămâi, pomelo.

Pomelo previne anemia
Pomelo este mai dulce decât greprutul, fiind un fruct excelent pentru cei care suferă de anemie.
Conţine vitamina C, care ajută la o absorbţie mai bună a fierului de către organism.
Pomelo este ideal şi dacă te afli la cură de slăbire, căci are un  număr redus de calorii. Este util şi în perioadele de convalescenţă, datorită abundenţei de vitamine.
Acest fruct conţine şi fibre alimentare, prevenind constipaţia.

Portocalele cresc imunitatea
Au vitamina C, un bun stiumlator al imunităţii, ceea ce face din portocale fructul ideal pentru întărirea imunităţii. Au şi proprietatea de a reduce stresul oxidativ, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.
Portocalele ajută şi la normalizarea colesterolului rău din sânge, responsabil pentru apariţia bolilor de inimă.
Sunt bune contra bolilor cardiovasculare şi datorită conţinutului bogat de potasiu, un mineral important pentru buna funcţionare a inimii. Potrivit unui studiu efectuat în Japonia, portocalele roşii scad riscul apariţiei cancerului de ficat.

Lămâile, bune pentru inimă
Lămâile au proprietăţi antibacteriene, ceea ce înseamnă că luptă eficient cu infecţiile din organism. Totodată, au beneficii şi asuora sănătăţii pielii.
Potasiul şi magneziul conţinut de lămâi sunt minerale esenţiale pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru cea a inimii. Sucul de lămâie ajută digestia. Totodată, scad riscul apariţiei astmului.
Citricele pot fi consuamte ca atare, dar şi sub formă de suc proaspăt.

Mandarinele, bune pentru sistemul digestiv
Mandarinele sunt ideale pentru cei care au probelem cu tranzitul intestinal, căci favorizează digestia. Sunt de ajutor şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce e bine să mănânci citrice