De ce apare parul alb la tineri si ce e de facut?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru par alb barbat tanar

Parul alb la tineri apare din mai multe motive, printre care se numara si genetica, lipsa anumitor vitamine din organism, fumatul, lipsa unei diete adecvate. Principalul motiv pentru care apare albirea prematura a parului este genetica. Cu alte cuvinte, exista mai multe sanse ca parul alb sa apara la adolescenții ai caror parinți au avut fire albe de par la varste fragede. 

Vitaminele si mineralele din organism, in special vitamina B12, zincul si cuprul, sunt responsabile pentru hranirea corespunzatoarea a parului, dandu-i acestuia culoarea sa naturala. Deficiența acestor vitamine si minerale afecteaza culoarea parului. De asemenea, trebuie sa ai grija la nivelul vitaminelor C si E din corpul tau, deoarece si acesta poate duce la albirea prematura.

Fumatul este un alt factor responsabil pentru apariția parului alb la tineri. Fumatul reprezinta sursa de dezvoltare a radicalilor liberi in organismul fumatorului, iar acesti radicali liberi provoaca stresul oxidativ. 

Dieta, mai ales cea care conține alimente procesate si junk food, duce la cresterea stresului oxidativ si accelereaza imbatranirea, ducand la pierderea culorii firelor de par.

In cazul in care problema este genetica, atunci ar trebui sa iei masurile de precauție necesare pentru a intarzia apariția firelor albe de par.

Evita expunerea directa la soare, asigura-te ca dieta ta include toate mineralele si vitaminele de are ai nevoie si incearca sa adopți un stil de viața sanatos.

Poți apela si la remedii naturale, care te ajuta sa previi albirea prematura a parului. Ierburile naturale reprezinta o sursa bogata de antioxidanți. Curry-ul este cunoscut pentru faptul ca stimuleaza producția de melanina, iar mancarurile bogate in iod, zinc si cupru sunt, de asemenea, o modalitate eficienta de a combate firele albe.

Ca tratament extern, poți amesteca o cana de ulei de susan, o cana de suc de morcovi si jumatate de cana de pudra de semințe de schinduf. Se lasa compoziția amestecata bine intr-o sticla, la lumina soarelui, timp de 21 de zile. Se aplica acest amestec timp de 3 luni pe podoaba capilara, pentru a preveni albirea prematura a parului.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce apare parul alb la tineri si ce e de facut?