De ce apare, de fapt, herpesul? Puţini oameni ştiu asta. Iată singurul tratament care are efect

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru herpesul

Herpesul este cauzat de un virus numit Herpes simplex, iar acesta este transmis cu foarte mare ușurință.
De cele mai multe ori, acesta apare în copilărie, iar odată ce o persoană este infestată, acest virus rămâne latent și persistă în organism, manifestându-se prin apariția herpesului, caracterizat prin mici vezicule cu lichid clar, localizate pe buză sau în colțul buzei.
Poate dura și două săptămâni până la vindecarea acestei afecțiuni, iar de cele mai multe ori necesită tratament local. Tratamentul medicamentos dă rezultate excelente în majoritatea cazurilor, însă putem trata această afecțiune și cu ajutorul remediilor naturiste.
Pentru tratarea herpesului, trebuie să cureți un cățel de usturoi, toacă-l mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Te va ustura la început, însă nu trebuie să te îngrijorezi. Este normal.
Însă, după doar câteva minute, vei vedea cum durerea se va diminua și apoi o să dispară de tot. În foarte multe cazuri, herpesul dispare după ce acest tratament natural a fost aplicat. Dacă însă acest lucru nu se întâmplă, mai repetă procesul și a doua zi. După repetarea acestui proces, herpesul va fi doar o amintire urâtă, conform fiisanatos.info.
De asemenea, și ceaiul negru te poate ajuta să scapi de inesteticul herpes. Acesta are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatoare.
Poți folosi ceaiul negru sub formă de comprese ce pot fi aplicate pe veziculele dureroase la nivelul buzelor. Rezultatele vor fi vizibile în scurt timp.

Sursa: www.realitatea.net

In : Stiri din Sanatate 


Tags: de ce apare  de fapt  herpesul? puţini oameni ştiu asta. iată singurul tratament care are efect