Cura cu drojdie de bere tine la distanta bolile grave

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru drojdie

Specialiștii în medicină alternativă au ajuns la concluzia că drojdia de bere poate fi comparată, fără teama de a greși, cu o ”fabrică de medicamente ”. Când au făcut această afirmație, cercetătorii respectivi au tras concluzia că administrarea drojdiei de bere remediază o serie de carenţe din organism .

Cercetătorii au constatat că tratamentul cu drojdia de bere remediază numeroase de carențe în organism : vitaminele D și E (biotina), complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15),  enzimele şi mineralele în forme uşor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor), dar și oligoelementele vitale pentru sănătate: seleniu şi crom.

Drojdia de bere scade nivelul colesterolului ”rău”

Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „ rău” . În același timp, această pastă bogată în cele mai importante substanțe active  combate hipertensiunea. Numeroasele studii au demonstrat că hipertensiunea arterială și  colesterolul ”rău” sunt doi dintre factorii majori  implicaţi în apariţia bolilor de inimă. De aceea, bolnavilor  cardiaci li se recomandă să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.

Drojdia, pentru persoanele anemice

S-a constatat că o doză benefică  pentru un adult constă în consumul a  trei linguriţe de drojdie de bere, de trei ori pe zi,  pe stomacul gol: dimineaţa, apoi la prânz şi seara. O cură  de acest fel este indicată atât persoanelor anemice, cât şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special de magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile, timp în care se administrează câte trei linguri  pe zi, înaintea meselor principale. Totodată, potrivit specialiștilor, această terapie reglează şi tulburările de coagulare şi alte boli ale sângelui.

Drojdia de bere scurtează perioada de convalescență

Specialiștii în medicină alternativă recomandă ca răcelile şi bolile infecţioase să fie tratate cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavilor trebuie să li se adminstreze câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Vitaminele şi mineralele conținute de drojdie, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: ele întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă.

Acest tratament este eficient și în cazul hepatitelor virale

Numeroase studii  au dovedit că hepatitele virale A, B şi C sunt şi ele bine ţinute sub control cu ajutorul unui tratament similar.

Cura cu drojdie tratează cu succes psoriazisul

Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor şi în tratarea psoriazisului. Pentru această afecțiune se administrează câte trei lingurițe pe zi un interval de o lună. După o pauză de 21 de zile, cura se poate repeta.

Cura cu drojdie de bere revigorează sistemul nervos

Tratamentul cu drojdie de bere are efecte extraordinare asupra sistemului nervos, deoarece combate depresiile şi tulburările psihice. De asemenea, și în alte afecţiuni grave, precum Parkinsonul şi boala Alzheimer, se recomandă o cură de câte 14 zile pe lună cu drojdie. În acest interval, zilnic se administrează câte patru linguriţe.

Drojdia de bere este dușmanul obezității

Acest remediu natural oferă rezultate foarte bune și în cazul terapiei contra obezității. Persoanele care vor să scape de kilogramele în plus pot urma mai multe cure cu drojdie de bere. În fiecare lună, tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni. În acest caz, se administrează câte trei linguriţe de drojdie de bere pe zi, pe stomacul gol, până când greutatea scade la performanța dorită. Cromul conţinut de drojdia de bere scade pofta de mâncare, în special dorinţa de a consuma dulciuri; de aceea terapia aceasta este recomandată şi persoanelor cu diabet.

Drojdia, un adjuvant în tratamentele anticancer
 
Cercetările referitoare la eficiența drojdiei în boala canceroasă au dovedit că acest remediu natural este benefic și  în tratamentul tumorilor maligne. De asemenea, la bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (câte șase linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice, în comparaţie cu bolnavii cărora nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic. Aceste concluzii sunt rezultatul unor cercetări, efectuate de o echipă de medici din Munchen, timp de 15 ani,  pe tema efectelor drojdiei de bere în tratamentul împotriva cancerului.

Tratamentul cu drojdie de bere, beneficii pe categorii de vârstă

Drojdia consolidează oasele copiilor  

Drojdia de bere stimulează procesul de creştere la copii, contribuind la   consolidarea oaselor. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, doza indicată este de două linguriţe pe zi, un interval de trei săptămâni pe lună. Specialiştii recomandă o astfel de cură de trei-patru ori pe an.

Pentru adolescenți, curele trebuie urmate 10 zile pe lună

La adolescenţi, curele de drojdie îmbunătățesc dezvoltarea intelectului și combat întârzierile  de dezvoltare. În acest caz, se administrează câte două linguriţe de drojdie, un interval de zece zile pe lună.  Pentru adolescenți, vitaminele și aminoacizii prezenți în drojdia de bere tratează și erupțiile de acnee, ținând sub control instabilitatea emoţională, cauzată de „bombardamentul” hormonal.

La adulți, drojdia este un tonic ”antistres„

La adulţi, tratamentul cu drojdie susţine efortul  şi îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale. În același timp, cura cu drojdie (câte o lingură pe zi, administrată vreme de zece zile pe lună) este un minunat remediu antistres.

Terapia cu drojdie, beneficii pentru vârsta a treia

La vârstnici, un tratament cu acest tonic (câte două linguri pe zi, dimineaţa şi la prânz un interval de 21 de zile pe lună) menţine sănătatea sistemului nervos, a celui vascular şi ajută organismul în lupta cu bolile degenerative.

 Alternative de administrare

Drojdia de bere se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, în funcţie de preferinţa persoanelor care vor  să urmeze un astfel de tratament. Deseori, o lingură de drojdie se combină cu o linguriţă de miere. În amestec cu diferite ceaiuri:  de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

Drojdia de bere-este ”o pastă de dinți” excelentă!

Datorită inesteticului strat de tartru, „piatra” care se acumulează în jurul dinţilor, dantura noastră este vulnerabilă la apariţia cariilor. Nutriţioniştii europeni au constatat că folosind drojdia de bere ca pastă de dinţi, tartru poate fi eliminat fără să apelăm la medicul stomatolog, pentru a face detartrajul danturii. Este suficient să aplicăm pe periuţa de dinţi puţină drojdie de bere, în locul tradiţionalei paste, recomandate de stomatologi, şi să ne spălăm temeinic dantura, fără să frecăm şi gingiile, care se pot irita. După spălare, trebuie să ne clătim gura cu apă călduţă. În același timp, acest tratament inedit trebuie aplicat zilnic, dimineaţa, după micul dejun, dar și seara, după cină, deoarece neutralizează acizii din gură şi topeşte depunerile bacteriene.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cura cu drojdie de bere tine la distanta bolile grave