Cum ții virozele și gripa departe cu super-alimentele care îți întăresc sistemul imunitar!

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fructe si legume

Fructele și legumele proaspete sunt printre cei mai buni protectori împotriva infecțiilor respiratorii
Este adevărat că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva complicațiilor gripei. Însă, fără o alimentație bogată în nutrienți și fără un stil de viață sănătos, imunizarea nu își face la fel de bine treaba. Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm ca să ne întărim sistemul imunitar și ca să putem lupta cu virozele și gripa, în sezonul rece. Iată care sunt super-alimentele care nu trebuie să ne lipsească din alimentație!

Broccoli
Complexul de nutrienți aflați în conținutul acestei legume are efect antioxidant, anti-inflamator și detoxifiant, fiind astfel un aliment imuno-stimulator si un adevarat agent anticancerigen. În plus, broccoli este un protector cardiovascular și al sănătății ochiului.

Chefirul
Alimentele fermentate, bogate în probiotice, în special chefirul, stimulează sistemul imunitar. Probioticele echilibrează balanța dintre bacteriile „bune” și cele care produc boli la nivelului sistemului nostru digestiv. De asemenea, prin consumul regulat de chefir se reduce incidența și severitatea a numeroase forme de diaree, se ameliorează simptomele infecțiilor. Important de știu că acest aliment are un efect  imunomodulator în tratametul alergiilor, astmului și al eczemei. În plus, chefirul, micșorează efectele adverse cauzate de tratamentele cu antibiotice.

Peștele
Este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne. Atuurile peștelui sunt proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată– renumiții acizi grași Omega 3. Aceștia sunt capabili să mențină sistemul imunitar optim funcțional. Bine de știut! Acizii grași esențiali se mai găsesc în semințele de in, floarea soarelui, dovleac, rapiță și nuci.

Morcovul și dovleacul
Sunt cele mai importante surse alimentare de beta-caroten. Acest nutrient protejează, potrivit studiilor, împotriva radicalilor liberi, substanțe care distrug membrana celulară.

Ceapa și usturoiul
Ceapa ajută la curățarea congestiilor și la eliminarea excesului de mucus la diverse nivele în organism. La rândul său, usturoiul îmbunătățește activitatea globulelor albe, mărește producția de anticorpi, distruge ciuperci și fungi, precum candida.

Strugurii negri
Substanța numită licopen este prezentă în cantități mai mari în aceste fructe delicioase, iar licopenul are efecte pozitive în profilaxia și tratamentul diverselor afecțiuni inflamatoare.

Condimentele
Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, dar și ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.

Sursa:   www.click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ții virozele și gripa departe cu super-alimentele care îți întăresc sistemul imunitar!