Cum se trateaza mancarimea intima

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum se trateaza mancarimea intima

Pruritul vaginal sau acele mancarimi in zona intima cu care se confrunta majoritatea femeilor pot fi ameliorate cu cateva remedii simple. Afla care sunt acestea pentru a ameliora simptomele pana ajungi la medicul ginecolog!

Senzatia de mancarime in interiorul vaginului si la nivelul vulvei (intrarea in vagin) este cel mai frecvent asociata cu o candidoza vaginala. Statisticile arata ca peste 75% dintre femei s-au confruntat cel putin o data in viata cu un episod de candidoza. Deoarece riscul de recidiva este foarte ridicat este important sa cunosti cateva remedii care pot usura simptomele suparatoare pana ajungi la medicul ginecolog.

De retinut! Niciodata nu astepta ca mancarimile vaginale sa treaca de la sine. Daca ele sunt insotite de usturimi, scurgeri urat mirositoare si cu o consistenta ciudata programeaza-te urgent la ginecolog. In urma unui examen ginecologic, medicul va prescrie un tratament in functie de diagnosticul obtinut.

Dintre remediile naturiste care iti pot ameliora simptomele pana te prezinti la ginecolog te poti baza pe:

1. Baile de sezut cu infuzie de pelin, galbenele sau musetel. Amesteca 4 linguri de planta la un litru de apa fiarta si spala zona genitala. Sau toarna infuzia intr-un lighean mai mare pentru o baie de sezut.

2. Aplica local iaurt simplu cu mana sau cu ajutorul unui tampon.

3. Spalaturile locale cu bicarbonat de sodiu. Amesteca o lingurita de bicarbonat la un litru de apa calda si spala zona genitala la suprafata, in fiecare zi de cateva ori.

4. Pune in apa din cada cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai diluate in 2 linguri ulei de masline/jojoba sau cocos.

5. Amesteca ulei de masline cu 2-3 picaturi ulei esential de arbore de ceai (tea tree) si maseaza zona intima la suprafata.

Sfaturi utile

Pastreaza zona genitala uscata.
Trebuie sa faci igiena locala in fiecare zi.
Evita gelurile intime.
Evita sa folosesti sapun pentru a spala zona intima.
Evita hartia igienica, absorbantele zilnice si spuma de baie care au parfumuri sintetice.

Doar pentru ca un tratament a dat rezultate in cazul unei prietene nu trebuie sa te bazezi pe eficienta lui si in ceea ce te priveste. Ai putea chiar sa-ti inrautatesti si mai mult problema medicala cu care te confrunti daca iei tratamente fara recomandarea unui medic.

Spalaturile vaginale nu se fac decat la recomandarea medicului si niciodata pe o perioada scurta de timp, ca adjuvant in cadrul unui tratament complet. De ce? Pentru ca ele dezechilibreaza flora vaginala si maresc riscul de infectii. "Femeia trebuie sa evite spalaturile vaginale care dezechilibreaza flora vaginala normala. Flora vaginala normala impiedica dezvoltarea infectiilor! In cazuri exceptionale dermatologul sau ginecologul pot prescrie spalaturi vaginale care sa creasca PH-ul (spalaturi bicarbonatate), care se fac pe o perioada determinata de timp", explica Prof. Dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, potrivit eva.ro.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se trateaza mancarimea intima