Cum se prepara ceaiul din seminte de pepene verde si care sunt beneficiile

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai din seminte de pepene verde

Pepenele verde este un fruct excelent pentru zilele toride de vara, apreciat mai ales pentru capacitatea de hidratare. Putini stiu insa ca si semintele pot fi consumate si ca au beneficii pentru organism. Semintele de pepene verde proaspete pot imbunatati sanatatea digestiva, pot trata inflamatia, icterul si paraziti intestinali. 

Ele sunt, de asemenea, un diuretic puternic, motiv pentru care expertii recomanda ceaiul din seminte de pepene verde persoanelor care sufera de probleme ale tractului urinar sau pietre la rinichi. 

Semintele contin citrulina, precum si, un compus organic cu proprietati antioxidante care dilata vasele de sange si imbunatatesc circulatia, ceea ce le face eficiente in prevenirea si tratarea unor boli cardiovasculare.

Dar, pentru a putea beneficia pe deplin de ele, trebuie preparate. Iata cum puteti pregati ceaiul din seminte de pepene verde:

Ingrediente
4 linguri de seminte de pepene verde proaspete
2 litri de apa

Mod de preparate
Zdrobiti semintele mai intai, apoi le fierbeti in apa timp de 15 minute. Consumati ceaiul timp de doua zile, apoi faceti pauza o zi si repetati acest ciclu cateva saptamani.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se prepara ceaiul din seminte de pepene verde si care sunt beneficiile