Cum scadem colesterolul cu usturoi si lapte

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru usturoi cu lapte

Este poate cel mai la indemana aliment pentru scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si tonifierea inimii. Potrivit unui studiu publicat in BMC Cardiovascular Disorders, consumul regulat de usturoi este eficient in tratamentul hipertensiunii, acesta avand aceleasi proprietati ca unele medicamentele pentru combaterea tensiunii crescute. 

Alicina din usturoi este o substanta cu efect cardioprotector, scade tensiunea arteriala si nivelul grasimilor din sange, prevenind bolile cardiovasculare.

Un studiu amplu, finantat de guvernul american, al carui cost s-a ridicat la 150 milioane de dolari, ne-a adus la cunostinta informatii cu totul surprinzatoare. Cercetarea a dovedit ca mortalitatea a fost cu 70% mai mare la un grup de pacienti hipertensivi care primisera tratament medicamentos intens, in comparatie cu un grup de pacienti care nu primisera niciun tratament. 

Remediu simplu si eficient pentru hipertensiune
Pe de alta parte, leacurile populare, transmise din generatie in generatie, sunt simple si de folos. Un remediu la indemana, cu rezultate foarte bune atunci cand tensiunea o ia razna, este cel pe baza de usturoi si lapte. 

Mod de preparare 
Se iau 2 capatani de usturoi autohton si se desfac, insa cateii nu se curata de coaja, ci doar se spala bine cu apa calda. Usturoiul se pune intr-un vas cu 5 linguri de apa si 250 ml lapte. Se fierbe pe foc mic, timp de 30 de minute, apoi se strecoara. 

Mod de administrare 
Din laptele strecurat se administreaza cate 1 lingura, de 3 ori pe zi, intre mese, timp de 2-3 luni, fara pauze, chiar daca situatia se imbunatateste dupa primele 5-7 zile. Aceasta dozare este valabila pentru pacientii cu greutate corporala mica.

sursa: topremediinaturiste.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum scadem colesterolul cu usturoi si lapte