Cum sa te ingrasi, fara sa te imbolnavesti

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 12, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ingrasare

Sunt persoane care își doresc din tot sufletul să mai pună 4-5 kilograme. Nu se simt bine absolut deloc atât de slabe! Dacă și tu te numeri printre acestea, află ce ar trebui să mănânci ca să te îngrași, dar totuși să ai grijă de sănătatea ta.
 
Dacă vrei să iei în greutate și soluția ta pentru această problemă o reprezintă chipsurile, pizza și shaorma, află că faci o mare greșeală. Nici sucurile carbogazoase, nici dulciurile nu sunt soluțiile, chiar dacă sunt pline de calorii.
 
Nu știu dacă vei ajunge la rezultatul dorit, dar îți pot spune cu siguranță, că mâncând astfel îți vei îmbolnăvii inima, imunitatea organismului va scădea și vei începe să te simți foarte rău. Așa că, evită aceste elimente atât de nocive și pline de E-uri!
 
Ce opțiuni ai
 
Așadar, iată ce ar trebui să includă dieta ta atunci când vrei „să câștigi“ câteva kilograme:
 
MIC DEJUN. Pentru această masă alege să consumi ouă (acestea sunt bogate în proteine de foarte bună calitate. În plus, albușul ajută la creșterea masei musculare), banane, fulgi de ovăz, brânză de capră, tartine cu somon. Tot dimineața mai poți opta și pentru unt de arahide, miere, dar și un iaurt bogat în grăsimi.
 
PRÂNZ. Pentru masa de prânz, alege să mănânci ciorbe (de orice fel), iar la felul doi fasole, linte, mazăre, alături de carne de pui, vită sau de o poție de pește gras: somon, ton, hering. Mâncărurile nu trebuie făcute cu prăjeală, pentru că atunci n-ar mai fi sănătoase. Dacă îți place pâinea, alege-o pe cea cu maia. E foarte sănătoasă.
 
CINĂ. Seara mănâncă o salată de legume (poate să conțină și carne, brânză sau semințe). Bea și un pahar de lapte cu grăsime de 3,5 la sută. De asemenea, poți să mai consumi o banană sau un strugure.
 
GUSTĂRI. Dacă vrei să te întremezi puțin, clar nu poți sări peste aceste mese. La gustări alege nuci, alune, migdale, curmale și semințe de in, cânepă. Poți să optezi și pentru un sandviș cu pâine neagră, somon și legume sau cu carne de pui, brânză și roșii.
 
Ține cont și de această regulă!
 
Mănâncă de minimum 3 ori pe zi și nu uita de cele două gustări. De asemenea, evită să mănânci noaptea. Aceste mese nu pică bine la stomac.
 
Ce fel de tip de mișcare trebuie să faci?
 
Nici cei care vor să ia în greutate nu sunt scutiți de mișcare. Doar că în această situație nu trebuie să opteze pentru foarte mult cardio. Sunt indicate exercițiile cu greutăți care măresc masa corporală. Sunt indicate astfel de exerciții de 2-3 ori pe săptămână.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa te ingrasi  fara sa te imbolnavesti