Cum sa folosesti corect deodorantul ca sa mirosi bine toata ziua

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum sa folosesti corect deodorantul ca sa mirosi bine toata ziua

Exista obiceiuri in rutina noastra zilnica pe care le facem fara sa ne mai dam seama. Folosirea deodorantului este unul dintre ele, cel mai probabil il utilizam cand suntem foarte somnorosi, grabiti sau chiar cu lumina stinsa. 

Ideaspots ne prezinta o serie de obiceiuri pe care ar trebui sa le urmam de acum daca vrem sa fim fresh intreaga zi:

Aplica deodorantul dupa dus

Deodorantul este mult mai eficient daca este utilizat pe pielea curata, asa ca foloseste-l imediat dupa dus!

Foloseste-l de mai multe ori pe zi sau de cate ori simti nevoia

Efectul deodorantului nu dureaza intreaga zi, asa ca indicat ar fi sa ne reimprospatam de fiecare data cand simtim nevoia. Important este ca inainte de a-l aplica sa curatam zona transpirata!

Adapteaza-l in functie de nevoile tale

Trebuie sa ne cunoastem problemele inainte de a stii ce sa cumparam. Pentru pielea sensibila, trebuie sa avem grija sa folosim un deodorant fara chimicale, iar daca transpiram abundent trebuie sa optam pentru un antiperspirant. Deodorantul este util atunci cand vrei sa maschezi doar mirosul, insa nu rezolva problema transpiratiei pentru care e mai potrivit un antiperspirant.

Mirosul deodorantului sa fie similar cu al altor produse

Daca amesteci mirosurile intre ele, cu siguranta rezultatul nu va fi unul deloc placut.

Incearca sa folosesti gel de dus sau parfum cu arome asemanatoare deodorantului tau.

Aplica antiperspirant inainte de culcare

Aplicarea antiperspirantului seara inainte de culcare ii da acestuia o sansa de a-si face eficient treaba. Chiar daca atunci nu vei mai transpira atat de mult, el iti va inchide porii care produc transpiratia aducandu-ti un avantaj in aceasta lupta.

Fa si dus, dar foloseste si deodorantul

Nu folosi deodorantul in locul dusului! El nu poate fi eficient decat daca pielea e curata si nu va inlocui niciodata o baie adevarata.

Nu aplica prea mult deodorant

E normal sa iti doresti sa maschezi mirosurile neplacute, insa nu trebuie sa exagerezi cu deodorantul! Multe dintre aceste produse contin chimicale, iar in cantitati mari acestea va pot provoca numeroase probleme de sanatate!

Aplica-l doar pe piele

Nu este o idee deloc buna sa aplici deodorantul pe haine, pentru ca nu vei face altceva decat sa evidentiezi mirosurile neplacute. Acest produs  este eficient daca il aplici direct pe piele! Foloseste-l pentru a elimina mirosurile si transpiratia excesiva de sub brat, dar si pentru picioare, frunte sau spate.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa folosesti corect deodorantul ca sa mirosi bine toata ziua