Cum să combini corect sucurile din fructe

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sucuri de fructe

Unele combinații de sucuri de fructe sunt nefaste pentru organism și pot provoca balonare, indigestie, reflux gastric. De pildă cele acide nu trebuie băute în amestec cu acelea dulci. 
Sucurile din fructe: prune, struguri, banane, cireșe dulci, pere dulci.
Sucuri din fructe sub-acide: mere, caise, fructe de pădure, mango, nectarine, papaya, piersici, pere.
Sucuri din fructe acide: mere acre, afine, grapefruit, struguri acri, lămâi, portocale, lime, ananas, prune acre, rodii, kiwi, căpșuni.
Fructele dulci se pot combina cu cele sub-acide, dar nu și cu cele acide. De asemenea, fructele acide pot fi combinate doar cu cele sub-acide pentru realizarea sucurilor.

Iată cele mai potrivite combinații!

Kiwi cu portocale și grepfrut
Dacă vrei un suc care să îndepărteze răcelile și să ajute la stimularea imunității în anotimpul rece, printre cele mai sănătoase sucuri antirăceală este sucul de grepfrut, portocale și kiwi. Având un conținut bogat de vitamina C, aceste fructe combinate sunt excelente pentru combaterea gripelor.

Ananas cu kiwi și banane
Pentru zilele în care ai nevoie de un plus de energie (sau dimpotrivă, îți lipsește energia) sau mergi la sala de sport, este recomandat sucul realizat din combinația de banane, kiwi și ananas. Oricând poți adăuga și sfecla roșie, protejează ficatul și este o sursă bogată în nitrați naturali, care asigură buna circulație a sângelui la creier, inimă și mușchi.

Pere cu mere și cireșe
Dacă vrei o piele tânără și de invidiat, trebuie să știi că printre cele mai sănătoase sucuri bogate în vitaminele A, B, C și E, combustibili necesari pentru menținerea unui ten superb, este sucul de mere, pere și cireșe. Este bun și pentru întărirea oaselor.

Mere cu struguri
Printre cele mai sănătoase sucuri, extrem de bune mai ales în perioada sarcinii, sucul de struguri verzi și mere verzi este excelent pentru sănătatea celulelor sanguine și funcției musculare. De asemenea, îți oferă doza necesară zilnică de vitamina K - foarte importantă pentru sânge și sănătatea oaselor.

Mango cu afine și căpșuni
Un alt suc pe care trebuie să îl încerci, printre cele mai sănătoase în diete, fiind antioxidantul suprem, este sucul din afine, căpșuni și mango. Îți oferă energia de care ai nevoie atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum să combini corect sucurile din fructe