Cum recunoști simptomele de Lupus

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lupus

Lupus este o boală cronică inflamatorie autoimună care apare atunci când sistemul tău imunitar îți atacă țesuturile și organele. Inflamația cauzată de lupus poate afecta mai multe părți ale corpului cum ar fi încheieturile, piele, rinichii, celulele din sânge, creierul, inima sau plămânii.
Lupusul poate fi greu de diagnosticat pentru că de multe ori semnele și simptomele acestei boli le imită pe cele ale altor afecțiuni, fapt pentru care este numit „marele imitator”. Cel mai distinctiv semn al lupusului este o iritație facială ce pare că are forma aripilor unui fluture pe ambii obraji- se întâmplă în multe cazuri de lupus, dar nu chiar în toate.
Unii oameni se nasc cu o tendință spre dezvoltarea acestei afecțiuni care poate fi declanșată de infecții, de anumite medicamente sau chiar lumina soarelui. Deși nu există nici un tratament pentru lupus, anumite medicamente pot ajuta la controlarea simptomelor.
Nici un caz de lupus nu seamănă cu celălalt. Simptomele pot apărea brusc sau se pot dezvolta în timp, pot fi ușoare sau severe, termporare sau permanente.
Cele mai multe persoane care suferă de lupus au o boală ușoară caracterizata prin episoade – numite „rachete de semnalizare” -atunci când simptomele se agravează, apoi se îmbunătățesc sau chiar dispar complet pentru un timp.
Este de preferat să mergeți urgent la medicul dumneavoastră dacă observați apariția unei erupții cutanate inexplicabile, febra în curs de desfășurare, dureri persistente sau oboseală.

Sursa:   www.libertatea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum recunoști simptomele de lupus