Cum prepari cea mai buna dulceata de trandafiri

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dulceata de trandafiri

Sezonul când trandafirii vor înflori se apropie, așa că nu mai este mult până când grădinile vor fi inundate de culori, arome și parfumuri. Însă din trandafiri pot prepara și un desert deosebit de bun.

Pe lângă faptul că încântă privirile, trandafirii pot deveni și un deliciu culinar atunci când sunt folosiți pentru faimoasa dulceață cu parfum intens, aromă și culoare inconfundabilă. Ai grijă însă, dulceața se face doar din trandafirii speciali, pe care nu ai cum să îi confunzi datorită mirosului puternic și îmbietor.

Doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceață cu adevărat excepțională, iar Rose de Rescht este un astfel de trandafir. Are un pafum puternic și plăcut, iar culoarea petalelor este de un roz spre roșu-purpuriu. Înflorește foarte abundent, în valuri, o dată la 3-4 săptămâni și are floarea bătută cu aproximativ 50 de petale. Este foarte rezistent la boli și dăunători, iar din petalele sale se obține un sirop fin și o dulceață gustoasă. Butașii sunt altoiți și produc flori din primul an de la plantare.

Cum pregătești trandafirii

Dulceața de trandafiri este delicioasă și se prepară foarte simplu. Chiar dacă nu ai experiență într-ale bucătăriei, cu această rețetă mergi la sigur. Ai nevoie de:

250 g petale de trandafiri
1 litru apă
1/4 kg zahăr
1/2 linguriță sare de lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare: Alege doar petalele proaspete și rupe capătul alb sau taie cu foarfeca direct de pe tulpină. După ce le cureți bine de polen, pune-le într-un castron și freacă cu sarea de lămâie până capătă culoarea roșie. Dă apa la fiert împreună cu zahărul până scade puțin și culege spuma care se formează deasupra. Apoi, adaugă petalele și continuă fiertul la foc potrivit. Pune și sucul de lămaie și fierbe în continuare până se leagă siropul.

Ai grijă să nu o fierbi prea mult, pentru că altfel se va carameliza, devenind ușor maronie. Petalele sunt prea sensibile pentru a suporta caramelizarea, așa că riști să compromiți rețeta. Dulceața de trandafiri nu are nevoie să fie aromatizată suplimentar, dar dacă vrei, poți adăuga puțină coajă rasă de lămâie. Nu mai trebuie decât să o distribui în borcane și să te bucuri de parfumul fermecător și de consistența petalelor plutind în siropul rubiniu.

Dulceața de trandafiri este foarte concentrată, așa că o singură linguriță servită cu un pahar de apă rece îți poate îndulci ziua.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum prepari cea mai buna dulceata de trandafiri