Cum poti evita aparitia ulciorului la ochi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulcior la ochi

Ulciorul la ochi poate aparea din mai multe motive. In primul rand, acesta se dezvolta mai ales atunci cand iti freci ochii din cauza oboselii. Degetele sunt pline de bacterii, fapt pentru care trebuie sa renunti la acest obicei acum. 

De asemenea, s-a constatat ca ulciorul poate fi declansat si din cauza nervilor si a proastei vascularizari a ochilor. Persoanele hipertensive risca sa aiba astfel de probleme, asadar mare atentie la stres si agitatie!
Ulciorul, provocat de o bacterie aflata la suprafata pielii 
Pentru a preveni (re)aparitia ulciorului, e bine sa renunti la lentilele de contact. Acestea pot fi pline de praf si alte bacterii microscopice. Indicat este sa porti ochelari, chiar daca nu iti place cum iti stau pe ochi.

Boala este cauzata, de fapt, de o bacterie care se activeaza la contactul cu factorii externi, care traieste la suprafata pielii. Aceasta infectie a glandelor sebacee de la baza genelor, in interiorul pleoapei, poate fi provocata si de odorizantele de camera ori de acarieni. 

Primele semne de ulcior sunt inrosirea pleoapei si senzatia de usturime. Este o boala contagioasa, fapt pentru care pacientul va sta in carantina si va respecta reguli stricte de igiena.

Nu e bine sa atingi niciodata zona inflamata. Opteaza pentru compresele cu apa rece ca sa diminuezi inflamatia. Nu presa ulciorul cu degetul, chiar daca simti ca facand asta ingadui senzatia de disconfort.

Daca ulciorul a evoluat foarte mult, foloseste comprese cu ceai pentru a inmuia zona si pentru a elibera puroiul. Toate aceste lucruri trebuie sa le faci numai in situatia in care medicul nu este disponibil. Cu prima ocazie, du-te la oftalmolog.

Puroiul poate fi eliminat prin interventie chirurgicala cu anestezie locala. Operatia in sine nu este dureroasa, insa pacientul trebuie sa poarte pansamentul pe ochi cel putin 24 de ore.

sursa: revistateo

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poti evita aparitia ulciorului la ochi