Cum poate fi diminuat potentialul cancerigen al carnii fripte

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru carne la gratar

Studii anterioare au aratat ca exista o corelatie intre consumul de carne la gratar si cancerul colorectal; se crede ca ar fi implicate anumite substante numite hidrocarburi aromatice policiclice, care se formeaza atunci cand carnea este gatita la temperaturi inalte, asa cum se intampla in cazul frigerii pe gratar.

Experimente recente ale unui grup de cercetatori din Portugalia si Spania au aratat ca marinarea in bere a carnii de porc, inainte de frigerea pe gratar, reduce nivelul acestor substante daunatoare.

Autorii studiului au investigat acest aspect, marinand mostre de carne de porc, timp de 4 ore, in bere blonda, bere blonda fara alcool si bere neagra, dupa care au gatit carnea la gratar.

Efectul cel mai puternic s-a dovedit a-l avea berea neagra, care a redus nivelul a 8 tipuri de hidrocarburi aromatice policiclice frecvent intalnite cu mai mult de jumatate, comparativ cu cazul in care carnea nu a fost marinata. Rezultatele au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, o publicatie a Societatii Americane de Chimie.

Asadar, consumul de carne marinata in bere ar putea fi o strategie eficace de a reduce riscurile consumului de carne rosie la gratar, spun cercetatorii.

sursa: eqynews.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poate fi diminuat potentialul cancerigen al carnii fripte