Cum ne ferim ca pesticidele din alimente să nu ne afecteze

Posted by admin. on Wednesday, July 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate


Fie că ne convine sau nu, fructele şi legumele, precum şi carnea, sunt pline de pesticide. Unele mai periculoase, altele mai puţin periculoase. Cei preocupaţi de sănătate caută soluţii în permanenţă pentru combaterea chimicalelor din alimente.

Utilizate corect, pesticidele moderne nu ar trebui să afecteze organismul uman. La nivel european şi naţional există norme care reglementează limitele în care pesticidele por fi folosite. Producătorii susţin că urmele de pesticide care rămân pe alimentele care ne ajung în corp sunt mult sub limitele care ar putea să ne afecteze sănătatea.

Cu toate astea, marea problemă este aceea că nimeni nu explică ce se întâmplă cu organismul uman care acumulează pesticide în timp. De aceea este bine ca alimentele consumate să alterneze, o perioadă din cele ce se regăsesc în supermarket, o perioadă alimente din propria gospodărie sau de la ţară.

Sfaturi pentru a combate pesticidele

1. Consumaţi fructe şi legume variate, pentru a nu vă expune îndelung la acelaşi fel de pesticid.
2. Toate fructele şi legumele trebuioe spălate bine sub robinet, chiar şi cele BIO sau cele ce urmează să fie curăţate de coajă
3. O metodă eficientă de spălare a fructelor şi legumelor presupune scufundarea acestora în apă preţ de câteva minute, urmată de spălarea şi clătirea lor sub jet de apă.
4. Legumele şi fructele cu coajă tare, rădăcinoasele, pepenele verde, pot fi frecate cu o perie în timpul spălarii.
5. Când este posibil, după spălare, legumele şi fructele se usucă cu un prosop de bucătărie curat ori cu şerveţele de hârtie.
6. Aruncaţi fructele exterioare de la salată şi varză.
7. Îndepărtaţi coaja fructelor şi legumelor, atunci când este posibil.
8. Nu consumaţi pielea şi grăsimea din carne, în special cea de pui şi de peşte, pentru că în aceste părţi se acumulează cantităţi mai ridicate de pesticide

De asemenea, cel mai bine, pentru cei care nu au posibilităţi să crească animale sau să îşi cultine fucte şi legume, să stabilească o legătură cu un producător gospodăresc din apropiere. E o bună garanţie să cumpăraţi ceea ce mănâncă acesta şi copiii lui.

sursa: realitatea.net

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pesticide  fructe  legume  pesticide