Cum influenteaza vremea de afara durerile din corpul nostru

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dureri de oase

Oamenii s-au plans dintotdeauna ca starea vremii le influenteaza durerile pe care le resimt in organism, iar unii dintre ei sustin chiar ca sunt capabili sa spuna, in functie de aceste fluctuatii, cand este pe care sa inceapa sa ploua.

Acum, rezultatele preliminare ale unui studiu sugereaza ca spusele lor pot fi dovedite stiintific. 

Cercetatorii au selectat peste 9.000 de persoane care sufera de dureri cronice, cum ar fi artrita, probleme ale spatelui si migrene si i-au pus sa isi inregistreze schimbarile in ceea ce priveste aceste dureri intr-o aplicatie pe telefonul mobil. 

Aplicatia respectiva a monitorizat si starea vremii din ora in ora, ceea ce le-a permis oamenilor de stiinta sa stabileasca daca intre fluctuatiile meteorologice si starile oamenilor exista vreo legatura.

Dupa examinarea unui grup de 100 de participanti din trei orase diferite, Leeds, Norwich si Londra, cercetatorii au concluzionat ca odata cu cresterea temperaturilor in perioada februarie - iunie, numarul celor care se confruntau cu dureri severe scadea. 

Totusi, chiar si in timpul acestor luni, atunci cand ploile isi faceau aparitia si soarele aparea pe cer tot mai rar, durerile reveneau. 

Chiar daca studiul este doar pe jumatate finalizat, cercetatorii nu se feresc sa faca publice aceste rezultate preliminare, spunand ca, foarte probabil, acestea sunt adevarate. in continuarea studiului, oamenii de stiinta vor analiza si de ce apare aceasta legatura. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum influenteaza vremea de afara durerile din corpul nostru