Cum folosesti lamaia, mierea si piperul cand te doare in gat

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lamaie miere

Preparate rapide din ingredinte banale, aflate in orice bucatarie ne pot ajuta sa tratam si sa vindecam afectiuni sau boli diverse. Stim cu totii ca medicamentele de sinteza pot crea obisnuinta si, mai rau, pot favoriza aparitia altor boli.

Lamaie, piper si miere: dureri in gat
Durerile in gat si raguseala pot fi vindecate prin aceasta combinatie naturala. Acidul din lamaie contracta tesutul inflamat si il protejeaza cu vitamina C, capsaicina din piper grabeste procesul de vindecare, iar mierea are un efect antibacterian. Amestecati cate o jumatate de lingurita de miere lichida si de suc proaspat de lamaie cu 1 varf de cutit de piper de Cayenne. Consumati cate 1 lingura de amestec, de 5 ori pe zi (se lasa sa se topeasca incet in gura), timp de 3 zile. 

Cuisoare: dureri de dinti
Cunoscute pentru continutul foarte ridicat de uleiuri eterice si taninuri, cuisoarele au un puternic efect antibacterian, actionand rapid in cazul inflamarii gingiilor si al durerilor provocate de carii. Tratamentul este interzis copiilor mici. Se zdrobesc in mojar 2-4 cuisoare si se amesteca cu cateva picaturi de apa, pana cand se obtine un terci gros si lipicios, care se aplica pe zona inflamata. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se scuipa. Aplicarea se repeta pana la interventia stomatologului. 

Ceai de scortisoara: lipsa de energie 
Daca va simtiti lipsiti de energie, ceaiul de scortisoara ‘'va pune pe picioare''. Aldehidele si borneolul din acest condiment stimuleaza nevoia de miscare si alunga oboseala, oferind energie. Alunga starea de deprimare, sporind apetitul si pofta de viata. Este bine sa folositi scortisoara de Ceylon, pentru ca nu contine cumarina, care poate provoca dureri de cap sau voma.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum folosesti lamaia  mierea si piperul cand te doare in gat