Chiropractica si riscurile sale. Tu le cunosti?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru chiropractica

Aproximativ 80% dintre oamenii plantei au avut cel putin o data in viata o durere de spate. Fie ca au incercat sa ridice ceva greu, fie ca au facut o miscare mai brusca, fie nu au avut o postura corecta, durerea de spate i-a chinuit mai mult sau mai putin intens.
Chiropractica a devenit o terapie din ce in ce mai cautata, insa toata lumea ar trebui sa fie foarte atenta la specialistul la care apeleaza. Daca nu este aplicat tratamentul corespunzator, problema nu doar ca nu se rezolva, ci s-ar putea inrautati.
In mod traditional, un chiropractician va alinia oasele, pornindu-se de la teoria ca durerea este cauzata de proasta aliniere a scheletului. „Ajustarea” presupune sucirea sau trosnirea rapida a oaselor. Riscul este major. Daca persoana la care apelezi nu stapaneste bine meseria, pot fi afectate arterele care duc sangele la coloana vertebrala si la creier si pot aparea accidentele vasculare. Alte complicatii pot fi hernia de disc sau afectarea nervilor spinali care pot conduce la dureri severe, slabirea muschilor si incontinenta.
Exista numeroase discutii contradictorii in lumea medicala in ceea ce priveste chiropractica. Mai ales ca, pe fondul unor afectiuni care nu sunt identificate, manevrele chiropractice pot fi periculoase. Ca, de exemplu, in cazul unor boli care afecteaza peretii arteriali.

Ce ai de facut cand te doare spatele?

Intai de toate cere sfatul unui fizioterapeut sau osteopat. Ei nu folosesc miscari bruste pentru a aseza oasele.
 Priveste in viitor. Ce ai putea schimba din stilul tau de viata ca sa reduci durerea de spate sau sa o previi. Fii atent la postura, fa exercitii de stretching.
 Daca alegi un chiropractician intreaba-l ce proceduri urmeaza sa faca si care sunt alternativele lor.
 In cazul in care optezi pentru o terapie executata de un chiropractician, fa mai intai un test al peretilor arteriali. Chiar si asa pot aparea probleme, intrucat rezultatele pot iesi negative in faza incipienta a bolii vasculare.

Sursa:   sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: chiropractica si riscurile sale. tu le cunosti?