Cele mai multe suplimente dietetice sunt de prisos, dar aici gasiti cateva care va pot ajuta

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suplimente alimentare

Toti vrem sa ne pastram sanatatea. Recomandarile sunt simple: o dieta echilibrata, somn suficient, exercitii fizice si poate cateva suplimente care sa sustina organismul. Sau nu. 

Cercetarile recente au constatat nu numai ca multe dintre suplimente nu iti sunt de folos, ba chiar sunt daunatoare. Iata cateva suplimente pe care ar trebui sa le evitati, dar si cateva pe care le puteti folosi:

1. Pudrele proteice: evita-le si mananca fasole, tofu, nuci, peste sau carne
Comercializate pentru construirea de masa musculara, pudrele proteice reprezinta unele dintre suplimentele cel mai bine vandute in Statele Unite. 

Problema este ca unii oameni consuma prea multe proteine. Carnea, pestele, fasolea, tofu, nucile sunt bogate in proteine. In plus, numeroase companii au fost acuzate de faptul ca pudrele proteice comercializate sunt pline de ingrediente artificiale - un alt motiv pentru a le evita.

2. Zincul: ia-l, se numara printre putinele ingrediente legate de scurtarea unei raceli
Zincul interfereaza cu capacitatea de replicare a rinovirusurilor, care cauzeaza virozele comune. Potrivit unui studiu din 2011, persoanele care au consumat zinci si-au ameliorat semnificativ simptomele racelii si si-au scurtat perioada de vindecare. 

3. Pastile de slabire: evita-le, rezultatele lor sunt indoielnice
Suplimentele care promit pierderea in greutate, cum ar fi Hydroxycut, contin un extract din efedra, un stimulent puternic legat de 155 de decese si interzis de Food and Drug Administration (SUA) din 2003.

Ingredientele de astazi sunt cofeina si patru extracte din plante: mantaua doamnei, maslin salbatic, chimen si menta salbatica. Cel mai puternic dintre cele cinci este cofeina, despre care mai multe studii arata ca poate stimula metabolismul si arderea grasimilor. Dar, nu exista studii pe termen lung care sa arate ca suplimentele cu cofeina ajuta la pierderea in greutate sustinuta.

4. Antioxidantii: ocoloste-i, au fost legati de cresterea riscului anumitor tipuri de cancer
Coenzima Q10, acidul lipoic, flavonoidele, polifenolii sunt antioxidanti care se gasesc in multe fructe si legume si sunt recunoscuti pentru capacitatea lor de a proteja impotriva cancerului.

Dar studiile sugereaza ca, in exces, antioxidantii pot fi de fapt daunatori. Un studiu, pe termen lung, care a inclus barbati fumatori a aratat ca cei care au luat in mod regulat vitamina A au avut un risc mai mare de a face cancer pulmonar decat cei care nu consumat suplimente cu aceasta vitamina. 

De asemenea, alte studii pe diferite tipuri de suplimente antioxidante au aratat ca "tratamentul cu beta-caroten, vitamina A si vitamina E poate creste mortalitatea".

5. Extractul de ceai verde: il poti incerca, a fost legat de unele beneficii pentru sanatate si este, in general, considerat sigur
Studii preliminare realizate de specialistii de la Clinica Mayo au aratat ca o substanta din ceaiul verde - galat epigallocatechina (EGCG) reduce numarul celulelor canceroase in leucemia limfocitara cronica.

Cercetarile care au inclus persoane cu alte forme de cancer au fost prea limitate pentru a spune sigur cat de eficient este extractul de ceai verde.

Cel mai simplu mod de a beneficia de puterea ceaiului verde este consumul de ceai, dar in comert gasiti si pastile sau produse alimentare imbogatite cu extract de ceai verde.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai multe suplimente dietetice sunt de prisos  dar aici gasiti cateva care va pot ajuta