Cele mai eficiente plante pentru ochi sanatosi

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 24, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru afine

În farmacia verde găsești o mulțime de plante cu proprietăți benefice pentru acuitatea vizuală. De asemenea, multe pot trata afecțiuni oculare, cum sunt conjunctivitele, iritațiile și alergiile.

Știai că afinul și albăstrelele acționează ca niște ochelari pentru vedere? Acesta au compuși care ajută vederea slăbită.
Bea decoct din două linguriţe de fructe de afin la 250 ml de apă, fiert 10 minute. Până la vindecare, consumă 3 căni pe zi. Poți prepara şi infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8-10 minute și se beau 3 căni pe zi, până la vindecare.

Alte plante, cum este silurul, combat iritațiile, conjuctivitele și au puteri antiinflamatoare oculare, antialergice, antiinfecțioase. Pare greu de crezut, dar unele remedii naturiste, cum sunt cele preparate din frunze de corn, sunt recomandate pentru a diminua problemele de miopie și astigmatism.

Albăstrelele calmează ochii iritaţi
Ochii roşii şi înlăcrimaţi sunt frecvent întâlniţi în răceli şi gripe, însă dacă apar şi senzaţii de usturime, diagnosticul se schimbă. Până să afli despre ce este vorba exact, poți îmblânzi simptomele cu infuzie de albăstrele.
O folosești extern și o prepari din două linguriţe de flori la 250 ml de apă clocotită. Trebuie infuzată 20 de minute, apoi o lași la răcit, după care pui comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe termen lung.

Mesteacănul combate lăcrimarea excesivă
Infuzia dintr-o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite de mesteacăn la 250 ml apă clocotită diminuează lăcrimarea în exces a ochilor. Infuzează amestecul 10 minute, apoi adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Lași timp de 6 ore şi apoi consumi în două reprize, la interval de 4 ore între mese, timp de 10 zile pe lună, cât timp este nevoie.
Din pătrunjel poți face decoct. Ai nevoie de 10 g de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă, care se fierbe 15 minute. Îl poți folosi sub formă de spălături şi comprese, efectuate de 2 ori pe zi, atât timp cât este nevoie.

Coacăzul-negru, aliatul împotriva alergiilor
Dacă vrei să scapi de mâncărimile de la nivelul ochilor, care sunt cel mai adesea provocate de alergiile sezoniere, poți utiliza coacăzul-negru. Din acesta faci o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, pe care o lași deoparte 12 minute, apoi consumi 2 căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut între timp.
Și afinul este mai mult decât benefic pentru sănătatea ochilor. Fă o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, las-o deoparte, acoperită, 15 minute, apoi bea 2 căni pe zi, timp de 10-15 zile.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai eficiente plante pentru ochi sanatosi