Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mezeluri

Unele alimente pe care le consumam frecvent pot sa ne puna in pericol sanatatea, din cauza substantelor nocive din continutul lor. Chiar daca poate pe unele le-ai crezut sanatoase, potrivit site-ului naturalon.com ele devin periculoase din cauza unor substante care se formeaza in timpul procesarii sau in urma adaosului de aditivi nocivi. Iata 6 astfel de alimente pe care ar fi bine sa le eviti si sa gasesti alternative sanatoase:

Conservele de rosii

Rosiile gatite se numara printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorita unei substante numite licopen. insa, nu acelasi lucru se poate spune despre rosiile la conserva care se transforma intr-un aliment periculos pentru sanatate cu potential cancerigen. Materialul folosit in conserve contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet, cancer si obezitate. Aceasta substanta se infiltreaza cu usurinta in alimentele acide, cum ar fi rosiile. 

Cea mai buna solutie este sa alegi rosiile la sticla sau borcan atunci cand nu sunt in sezon ca sa le folosesti proaspete.

Afumaturile si mezelurile

Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%.

"Mezelurile contin nitrati, care odata ingerati in corp cresc riscul de a face cancer", avertizeaza Meryl Pritchard, un nutritionist celebru.

Crenvurstii

Contin o multime de substante care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial si a fost inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).

Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau in stomac, poate fi convertit in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.

"Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurstii nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculareā€, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte al APC Romania.

Sucurile carbogazoase

Sunt aproximativ 40 de grame de zahar intr-o singura doza de suc. Daca alegi variantele fara zahar nu faci decat sa maresti riscul de obezitate si diabet. Acesti indulcitori artificiali pacalesc creierul sa creada ca a consumat zahar si au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, indulcitorii artificiali au fost asociati cu un risc crescut de infertilitate si cancer.

Dulciurile si alimentele care au faina alba

Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoza (glucoza este forma sub care se prezinta in corp zaharul digerat), epxlica medicul David Servan Schreiber in cartea sa "Anticancer". "Cand mancam alimente pe baza de zahar si faina alba nivelul de glucoza din sange se mareste cu rapiditate. Imediat, corpul elibereaza insulina pentru a da posibilitate glucozei sa intre in celule. Secretia de insulina e insotita de eliberarea altor molecule numite IGF (insulin like growth factor) care stimuleaza dezvoltarea celulelor. (...) in prezent cunoastem faptul ca aceste cresteri ale nivelului secretiei de insulina si IGF stimuleaza in mod direct dezvoltarea celulelor canceroase si capacitatea lor de a invada tesuturile invecinate", spune specialistul in cartea sa.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent