Cele mai bune remedii care stimulează digestia, după ce ai mâncat prea mult

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru stimulare digestie

Pofta este mare şi ne determină deseori să mâncăm mai mult decât este nevoie. Ca să nu îţi fie rău, apelează cu încredere la cele mai bune remedii care stimulează digestia!
Medicina naturistă are o mulţime de soluţii pentru problemele digestive, iar unele dintre ele funcţionează eficient şi extrem de rapid. Astfel că dacă ai exagerat cu mâncarea trebuie să ştii care sunt cele mai bune remedii care stimulează digestia şi te ajută să ai o stare de bine:

1. Ceaiul de ghimbir stimulează digestia
Cu adevărat util este ghimbirul şi ceaiul de ghimbir pe care te poţi baza pentru a-ţi rezolva problemele cu digestia şi starea accentuată de balonare. Se ştie că gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri străvechi pentru a vindeca diverse afecţiuni. Cercetătorii au identificat peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism. Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp:

Îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal
Stimulează arderea grăsimilor
Scade colesterolul rău
Este util în stările de greaţă.
Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de câteva rondele de ghimbir pe care să le fierbi în apă timp de 15 minute. După ce s-a răcit puţin se adaugă puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.

2. Seminţele de fenicul
Le poţi consuma ca atare imediat după masă sau să le foloseşti pentru a face un ceai. Este de preferat să consumi ceaiul de fenicul seara, înainte de culcare, deoarece are proprietăţi detoxifiante, ajută la o digestie mai bună, te scapă de balonare şi împiedică depunerea grăsimilor.

3. Prunele uscate
Constituie o gustare sănătoasă, datorită mineralelor şi a vitaminelor pe care le găsim din plin în prunele uscate şi sunt de folos persoanelor care întâmpină des probleme cu constipaţia. Patru-cinci prune uscate conţin maximum 100 de calorii, prin urmare poţi să apelezi la ele ca gustare oricând simţi nevoia de ceva dulce. Astfel vei stimula şi tranzitul intestinal, deoarece sunt recunoscute pentru proprietăţile lor uşor laxative. 

4. Ceaiul verde
Rămâne în continuare unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a stimula digestia şi arderea grăsimilor. Efectul lui este foarte rapid dacă îl consumi imediat după ce ai avut o masă copioasă. Datorită substanţelor benefice din conţinutul său, ceaiul verde îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi te va ajuta să scapi de senzaţia neplăcută de stomac prea plin care apare după ce ai mâncat prea mult.

5. Probioticele
Acestea au un efect benefic asupra digestiei atunci când sunt consumate cu regularitate. Acestea sunt bacteriile bune care reglează digestia şi normalizează tranzitul intestinal pe care le găseşti fie sub formă de capsule (însă trebuie să te asiguri că iei un produs de calitate), fie în anumite alimente pe care este bine să le consumi cu regularitate.
Cele mai bune surse de probiotice: iaurt, chefir, brânzeturi, varza murată, sos de soia fermentat (miso), microalge (spirulina, chlorella) şi alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare.

Sursa:   www.eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cele mai bune remedii care stimulează digestia  după ce ai mâncat prea mult